اسفند
 خواص شوید خشک

خواص شوید خشک


زمان مطالعه : 4 دقیقه

یکی از سبزیجاتی که در انواع کوکوها و سبزی قورمه این غذای بی نظیر ایرانی پای ثابت و بسیار خوش عطر و بی نظیر است، شوید می باشد.امکان ندارد شما باقلا پلو با شوید درست نکرده باشید. و یا در زمانی که چربی خون بالا دارید،توصیه اطرافیان استفاده از شوید خشک یا تازه روی غذا و یا میل کردن دمنوش آن به گوشتان نخورده باشد.اما آیا واقعا شوید این همه خاصیت دارد؟منبع علمی تمام این صحبت ها کجاست؟ در این مقاله قصد داریم ، شما را با ویژگی های شگفت انگیز و دارویی شوید آشنا کنیم.

شوید چیست؟

شوید(شبت یا شود) از راسته کرفس سانان و تیره چتریان و یک گیاه یک تا دو ساله با ارتفاع 1 متر دارای ساقه ای استوانه ای شکل که بسیار نرم و شکننده و ارتفاع برگ های آن به 20 سانتی متر می رسد.برگ های شوید بسیار شبیه به رازیانه اما با عطری کاملا متفاوت است.گل های شوید کوچک و به رنگ سفید تا زرد و در انتهای ساقه چترهای اصلی و فرعی و در هر چتر 2 تا 9 گل وجود دارد، که به مرور تبدیل به میوه میشوند. میوه آن بیضی شکل و مسطح به اندازه 4 میلی متر ارتفاع و 3 میلی متر پهنا به رنگ قهوه ای روشن و دارای برجستگی هایی به رنگ زرد و لبه های بال مانندی کنار آن را احاطه کرده است.ریشه شوید راست و مخروطی شکل و سفید، بومی مناطق جنوب غربی آسیا و آسیای میانه و جنوب روسیه است.ولی امروزه درسراسر جهان از جمله امریکا، مصر، ایران ، جنوب اروپا و چین پرورش داده می شود.
در بیشتر نقاط ایران مخصوصا بجنورد، تفرش و تبریز شوید به صورت خودرو می روید. در واژگان قدیمی انگلیس به گیاه آرام کردن یا خواباندن معروف است. در روی کاغذهای پاپیروس که در مصر کشف شده، نوشته شده مصریان باستان از شوید به عنوان یک سبزی خوردن همراه غذا استفاده می کردند. در تورات آمده که قوم بنی اسرائیل به شوید توجه خاصی داشته و از خواص آن مانند زیره بهره می برده اند. در یونان قدیم و فیثا غورث و بقراط شوید را سبزی دارویی اعجاب انگیزی می دانستند و معتقد بودند که گرفتن چند برگ شوید در دست چپ بیماران صرعی از آنها در برابر حملات صرع محافظت می کند. نشانه سرزندگی، شادابی و لذت نیز در روم با شوید مشخص می شد و این موضوع موجب شده بود تا گلادیاتورها برای قدرتمند شدن به دنبال روغن شوید باشند.از همه جالب تر اینکه پیروان مکتب پزشکی سالرن معتقد بودند که شوید لاغر کننده و باد شکن است. و ماتیول عقیده داشت سوزانده تخم شوید برای فرد یکه دچار سکسه شده بسیار مفید می باشد.
اصلی ترین مرکز پرورش شوید در گذشته ایران، هند و مصر بوده و از این کشورها به کشورهای اروپایی صادر و کاشت آن رواج پیدا کرده است. در بیشتر کشورهای اطراف دریای مدیترانه کشت شوید مرسوم و رایج و در بعضی کشورها به علت بادهای موسمی موجب پراکنده شدن بذر شوید و خودرو شدن این گیاه شده است، به گونه ای که در بیشتر چمنزارها، کناره های پیاده رو و اطراف خانه های ییلاقی شوید به صورت خودرو می روید.در قرون وسطی از شوید به عنوان یکی از مواد اولیه معجون عشق استفاده می شده و عقیده داشتند که دفع کننده جادو و افسون است. این گیاه حاوی ترکیباتی از اسانس ها، لیمونن، فلاندرن، فلاونوییدها، ایزورامنتین، کوئرستین، کومارین ها، برگاپتن، ساپونین ها، آنتراکینون ها و آلکالوییدها می باشد.از شوید به صورت دمنوش، چای و در انواع غذاها و سوپ و... به صورت خشک و تازه استفاده می شود،با ما همراه باشید تا از خواص شوید بیشتر بدانید.

جهت خرید عرق شوید ارگانیک و درجه یک هم اکنون می توانید از لینک روبرو استفاده نمائید.        خرید عرق شوید

آشنایی با خواص شوید تازه :

 شوید یکی از محبوب ترین و شاید بتوان ادعا کرد عشق افرادی است که رژیم لاغری دارند،شوید تازه حاوی 43 کالری و 3.5 گرم پروتئن و 1 گرم چربی می باشد، حاوی ویتامین آ و ویتامین ث ،فولات، منیزیم، آهن، کلسیم، ویتامین های گروه ب، منگنز، پتاسیم، منگنات و آنتی اکسیدان هایی است که موجب حذف رادیکال های آزاد می شود. برای مصرف شوید توصیه می کنم شوید با برگ های روشن را انتخاب کنید. شوید دارای خواص درمانی بسیار زیادی است و در درمان انواع بیماری ها از فرآورده های آن به صورت خوراکی و موضعی چه به صورت تازه و یا از آب شوید و تخم شوید استفاده می شود، بیماری هایی که با شوید تازه درمان می شود :

شوید برای هضم عالی است :
از فواید شوید برای سلامتی می توان به تقویت سیستم گوارش، هضم غذا و درمان مشکلات گوارشی مانند اسهال و یبوست اشاره کرد. شوید حرکت روده را بهبود بخشیده ،از ایجاد گازهای اضافی در معده و نفخ جلوگیری، بهترین روش برای درمان اسهال، درمان دیسنتری(عفونت سیستم گوارش ) می باشد.
خواص شوید برای کل بدن :
 بهترین دارو برای درمان بی خوابی در بین سبزیجات شوید می باشد، شوید غنی از کلسیم و مواد معدنی است که برای سلامت استخوان و بدن لازم و ضروری می باشد. مخصوصا برای افراد مسن برای جلوگیری از پوکی استخوان مصرف شوید ضروری است. شوید در کنترل قند خون تاثیر بسزایی دارد، در مدیریت تولید انسولین کمک بسزایی به بدن دارد.به علت وجود منابع ویتامین ث در شوید مصرف تازه آن بدن را در برابر عفونت های ویروسی و انواع ویروس ها ایمن نگه می دارد.شوید تقویت یک تقویت کننده طبیعی بدن است.و طبق تحقیقات انجام شده شوید سمی ترین ماده در برابر باکتری هایی مانند فوساریوم گرمینروم و استافیلوکوکوس اوریوس می باشد. شوید دارای خاصیت ضد التهابی می باشد و برای درمان مشکلات ناشی از التهاب و آرتروز به وفور استفاده می شود، در افرادی که اختلالات عصبی و آلرژی دارند و موجب ایجاد سکسکه می شود، شوید قادر به رفع سکسکه و آرام کردن آن است. در رفع سرفه و آلرژی که از اختلالات تنفسی هستند، باز هم شوید در رفع آن می تواند کمک بسزایی داشته باشد. از شوید در درمان بیمار های صرع و ضد افسردگی،جلوگیری از سرطان، دفع بوی بد دهان و عفونت زایی لثه و دندان،افزایش ادرار، تامین کننده آهن بدن و مبارزه با کم خونی ،کاهش قابل ملاحظه کلسترول به میزان زیادی استفاده می شود.
 درمان طبیعی باد فتق با نسخه چینی و شوید :
 چینی های باستان از تخم شوید برای درمان باد فتق استفاده می کردند، بدین صورت که 40 گرم تخم شوید را تفت داده تا رنگ آن قهوه ای شود، سپس آسیاب کرده و به صورت آرد در آورده و با سرکه سیب ترکیب و مصرف می کردند.

خواص شوید خشک :

در طب سنتی برای درمان بواسیر از پودر شوید خشک همراه با عسل ، همچنین برای بهبود زخم ، جراحت های چرکی و زخم های آلت تناسلی پاشیدن پودر شوید خشک توصیه شده است.ضمنا شوید خشک برای درمان سردرد، مشکلات کبدی، حالت تهوع، زردی و بهبود سلامت دهان و افزایش میل جنسی و دردهای دوران قاعدگی استفاده می شود.

خواص تخم شوید:

از تخم شوید برای درمان ناراحتی های معده، ضد گازه معده، ترش کردن معده، بی خوابی،ضد تشنج، ضد درد، نفخ شکم ، تقویت معده و افزایش ادرار استفاده می شود.برای افرادی که به صورت مفرط لاغر و اشتهایی ندارند، تخم شوید بهترین گزینه برای افزایش اشتها و تقویت معده، افزایش شیر مادران می باشد، کافیست افراد در غذای خود از تخم شوید استفاده کنند.

 خواص روغن شوید :

روغن شوید تاثیر زیادی بر آرامش اعصاب، روده، ماهیچه ها و سیستم تنفسی دارد.یکی از خواص اعجب انگیز روغن شوید که موجب معروفیت آن شده خاصیت ضد عفونی کننده و مبارزه با میکروب آن در زمان اضافه شدن به مواد غذایی می باشد.زمانی که روغن شوید مصرف شود عفونت میکروبی در روده، دستگاه ادراری ، کلیه ها و اندام های جنسی را از بین می برد.از هزاران سال پیش از روغن شوید برای تسهیل در هضم و گوارش استفاده می شده ،این روغن با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی مانند اسیدها، صفرا در معده و اسید معده و غدد بزاق که موجب هضم اولیه غذا در دهان می شود.روغن شوید موثرترین درمان برای رفع باد شکم ، پاک کننده معده و التیام زخم معده و زخم های خارجی و داخلی بدن در برابر عفونت می باشد. روغن شوید برای جلوگیری از بیماری های قارچی مانند کاندیدا که موجب آپوپتوز کاندیدا آلبیکن می شود،بهترین داروی طبیعی است.روغن شوید موثر در درمان بیماری های مغز و اعصاب که منشاء اصلی آن اضطراب، فشار خون بالا،افسردگی و تنش است و در پایان روز با کمک روغن شوید یک خواب آرام و آسوده خواهید داشت.
عوارض جانبی روغن شوید :
زمانی که روغن شوید روی پوست ماساژ داده می شود، موجب خارش و حساسیت پوست نسبت به نور خورشید و درمعرض خطر بیشتری قرار می گیرد،در مواقع استعمال روغن شوید استفاده از عینک و لباس های محافظ برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و سرطان پوست ضروری است، مخصوصا اگر پوست سفیدی دارید.

خواص شوید برای پوست :

روغن شوید به علت عرقی که در ترکیبات آن وجود دارد،موجب ایجاد سبکی ، حذف آب اضافی، مواد سمی و نمک ، کاهش فشار خون و تورم پوست می شود.تعریق در زمان های عادی نشانه سلامت بدن است.روغن شوید به علت وجود ویتامین ث و آنتی اکسیدان ها موجب کاهش آسیب های رادیکال های آزاد روی پوست شده و کشسانی پوست را حفظ و از پیری زودرس و چین و چروک جلوگیری می کند.
 مصرف شوید در زنان باردار و نوزادان :
 در طب سنتی شوید از جمله گیاهانی است که به عنوان افزایش دهنده شیر مادر بارها یاد شده است.ولی طبق تحقیقات انجام شده در شوید فارماکولوژیک اندکی وجود دارد، که موجب افزایش وزن غده های شیردهی می شود. در دوران باردای با توجه به وجود مواد مغذی در  کاهش حالت تهوع، اسپاسم ، درد و آرام بخشی مورد توجه زنان باردار قرار گرفته است، ولی با توجه به اثرات قاعده آور گیاه و سقط جنین ، مصرف شوید در ماه های نخست ممنوع و از گیاهان بی خطر محسوب نمی شود. در دوران شیر دهی به علت عدم وجود مستندات پزشکی مصرف آن باید با احتیاط باشد. در نوزدان  و کودکان موجب رفع دل درد و یبوست ،اسهال و درمان سوء هاضمه ، مشکلات گوارشی کودکان و سوزش معده قابل استفاده است . به علت وجود فلاونوئیدها در ترکیبات شوید روی پیش فعالی کودکان و افزایش تمرکز تاثیر زیادی دارد. اما حتما قبل از مصرف شوید و فراورده های آن برای کودکان با متخصص مشورت نمایید.
شوید و لاغری :
 یکی از گیاهان دارویی مخصوصا لاغری شوید و دارای طبع گرم و خشک و خواص ضد چربی می باشد، که تنها مخصوص لاغری نیست،بلکه تمام افرادی که دارای بیمار یهای چربی خون و کلسترول هستند، مجاز به استفاده از شوید هستند. شوید موجب کاهش چربی خون و کلسترول شده و کاهش وزن افراد را در طولانی مدت نشان می دهد . مانند داروهای شیمایی در کوتاه مدت موجب کاهش وزن نشده و عوارض داروهای شیمایی را ندارد. برای پاکسازی بدن از چربی ها و کاهش وزن توصیه می کنم عرق شوید را باعرق زیره ترکیب و با آب فراوان میل تا متابولیسم بدن افزایش و خون از مواد زائد پاکسازی شود. مصرف شوید تازه به صورت دمنوش همراه با عسل بعد از هر وعده غذایی موجب هضم سریع غذا و شکسته شدن سلول های چربی و کاهش وزن می شود.

 طبع شوید چیست ؟

 شوید گیاهی است که  دارای طبع گرم و خشک و منبع عالی از انواع ویتامین های گروه ب،کلسیم ، منگنز، آنتی اکسیدان ها، فلاونوئیدها و می باشد.آبغوره، آبلیمو و انواع ترشی های طبیعی مانند سکنجبین مصلح و کاهنده مضرات شوید هستند.
فشار خون و شوید :
تحقیقات طب نوین نشان می دهد که استفاده از شوید تازه موجب کاهش سطح کلسترول خون و تری گلیسرید می شود. برای درمان چربی خون و کلسترول کافیست روزانه دو استکان از دم کرده تخم شوید را همراه با عسل میا نمایند.برای تهیه دمنوش تخم شوید کافیست 1 قاشق غذاخوری تخم شوید را در یک لیوان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد، سپس همراه باعسل و نبات میل نمایید.طبق مطالعات انجام شده شوید خشک کلسترول وجود ندارد. مصرف آن موجب کاهش چربی و کلسترول و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.
خواص شوید خشک و ماست :
مصرف روزانه شوید خشک و ماست تاثیر بسیار عالی در کاهش چربی خون دارد. در بیماران دیابتی و فشار خون بهتر است به ترکیب ماست و شوید کمی سیر اضافه کنند.چون موجب کاهش فشار خون می شود.

خواص شوید کوهی :
 شوید کوهی یا فراله یکی از گیاهان دارویی است که برای مزه دار کردن ماست و دوغ به صورت محلی استفاده می شود. از شوید کوهی برای تهیه شوید پلو استفاده می شود که با نمونه شهری آن بسیار متفاوت است، همچنین شوید کوهی به عنوان دمنوش برای کاهش چربی، فشار و قند خون و درمان کمر درد مفید است.
خواص شوید و عسل :
شوید از نظر طب سنتی دارای طبیعت گرم و خشک می باشد.و در طب سنتی توصیه شده که گرم مزاجان حتما شوید را همراه آب غوره، آب لیمو و سکنجبین و سرد مزاجان آن را همراه با دارچین، عسل و قرنفل میل نمایند. ناگفته نماند که مصرف آب شوید و عسل موجب دفع سموم بدن و اخلاط غلیظ از معده و موجب تحریک استفراغ می شود، اینکار را حتما ر فصل بهار برای تصفیه دستگاه گوارش انجام دهید.
خواص شوید برای مو :
 شوید برای نقطه به نقطه بدن دارای خاصیت و معجزه می باشد. شوید دارای خاصیت ضد عفونی کننده قوی و موجب درمان سریع و تضمینی شپش مو می شود.

طرز تهیه دمنوش شوید :

دمنوش شوید زرد رنگ و طعم تند و حاوی ویتامین آ ، ث ، فولات، منیزیم، آهن و کلسیم و ویتامین های گروه ب می باشد. برای تهیه دمنوش شوید کافیست،2 قاشق چای خوری شوید خشک را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه روی حرارت غیر مستقیم کتری دم بکشد.سپس از صافی رد کرده و با عسل ترکیب و میل نمایید. برای تهیه دمنوش شوید تازه 6 ساقه بزرگ شوید را در 500 میلی لیتر آب جوش ریخته و اجازه دهید، به مدت 10 دقیقه دم بکشد سپس از صافی رد کرده ، در یخچال بگذارید تا خنک شود، کمی پوست خیار در این دمنوش ریخته و بنوشید.برای تهیه دمنوش تخم شوید، 2 قاشق غذاخوری تخم شوید را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد،بعد از صافی رد کرده و با عسل شیرین و میل نمایید.
خواص دمنوش لیمو عمانی و شوید :
یکی از دمنوش هایی که دارای طبع سرد و خشک است و موجب کاهش کلسترول خون و تنظیم فشار خون می شود، دمنوش لیمو عمانی است در صورتی که با گل گاو زبان و شوید ترکیب شود،تاثیر بیشتری دارد، برای تهیه دمنوش لیمو عمانی و شوید کافیست 2 قاشق غذاخوری تخم شوید یا شوید خشک، 3 عدد لیمو عمانی، 4 لیوان آب جوش را در یک قوری ریخته و اجازه دهید روی حرارت کتری و بخار آب جوش به مدت 30 دقیقه دم بکشد.سپس دمنوش را صاف کرده و در لیوان ریخته و بعد از ولرم شدن عسل را به آن اضافه و میل نمایید. نکته مهمی که در مورد اضافه کردن عسل به دمنوش ها باید به آن توجه داشته باشید،هرگز به دمنوش داغ عسل اضافه نکنید، چون موجب از بین رفتن خواص عسل می شود.

 خواص شوید برای مرغ عشق :
 بله تعجب نکنید شوید برای مرغ عشق که یکی از پرندگان خانگی است، خواص جالبی دارد. برای مرغ عشق سبزی هایی مانند جعفری، کاهو، شوید طبیعت سردی دارند، ولی اشتهاء آور، تامین کننده آهن بدن مرغ و ضد یبوست هستند.اما برای از بین بردن طبیعت سرد این سبزیجات بهتر است آن را با دادن هویج به مرغ خنثی کنید، در حقیقت برای مرغ عشق هویج یک مصلح و دارای طبیعت گرم و سرشار از انواع ویتامین ها و املاح معدنی می باشد.

آشپزی با شوید :

در کشورهایی مانند ایران، روسیه، تایلند، لاوس، ویتنام، سوییس و مجارستان از شوید در انواع سوپ ها،ترشی، نان های گیاهی و سنتی،سالاد، دیپ، سس، انواع کوفته و پلوها استفاده می شود.
تداخل شوید با داروها :
در صورت مصرف شوید با داروهای کاهنده چربی خون ، به علت وجود پتاسیم بالا در این گیاه معجزه گر موجب تشدید اثر این دارو ها می شود.در صورت مصرف ناخواسته گیاه شوید با داروهای تنظیم کننده عصب مرکزی و افرادی که داروی لیتیم مصرف می کنند.موجب خواب آلودگی و دفع دارو از بدن و نیاز به مصرف دوز بالاتر می شود. در صورت مصرف فراورده ها الکل گیاه، ممکن است موجب ایجاد واکنش های دی سولفیرام در مبتلایان به دیابت نیاز شدید به انسولین و تشدید اثرات دارو شود.پس توصیه می شود حتما با پزشک مشورت و تحت نظر متخصص باشیدد.گیاه شوید به علت محتوای زیاد بتاکاروتن موجب تداخل در مصرف ویتامین آ، تداخل با آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد سرطان، ضد التهاب و قارچ، و داروهای هورمون های تیروئیدی و ناراحتی های گوارشی می شود. موجب آلرژی و خارش، تورم زبان و گلو، کهیر، اسهال و استفراغ ، لکه بینی در بانوان و مصرف همزمان شوید با داروی متوکسیپسورالن ، تتراسیکیلن و داکسی سایکلین به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
مصرف شوید برای چه کسانی ممنوع است ؟
افرادی که گرم مزاج هستند شوید را همراه با سکنجبین، آب غوره، آب لیمو و ترشی مصرف و افراد سرد مزاج شوید را همراه با قرنقل ، دارچین و عسل میل نمایند. مصرف شوید در مبتلایان به بیماری های کلیوی ، زخم معده و اختلالات کبدی (سیروز کبدی ) ممنوع است. اسانس موجود در شوید موجب التهاب شدید مجاری کلیوی و التهاب کبد می شود.در خوردن سبزیحات و غذا از نظر ظاهری ممکن است، هیچ نشانه و عارضه ای وجود نداشته باشد.اما هنوز در مصرف شوید تازه خطراتی برای افراد وجود دارد، شوید تازه برای زنانی که مشکل تاخیر در عادت ماهیانه دارند، بسیار مفید ، اما در زنان باردار موجب سقط جنین می شود و مصرف آن ممنوع است.
 آموزش مراحل کاشت و مراقبت از شوید :
 شوید از جمله سبزیجاتی است که ارتفاع آن تا 1 متر می رسد، البته شوید های دسته ای،یکی از انواع کوتاه این سبزی هستند که بذر کمی تولید می کنند. تکثیر شوید به شیوه نشاء مناسب نیست و باید برای کاشت شوید بذر آن را به صورت مستقیم در خاک بکارید.در صورتی که علاقه دارید ، اولین خیار شور و ترشی خود را با شویدهای کاشته شده در حیاط منزلتان آماده کنید.باید دو هفته قبل از آخرین سرمای بهار اقدام به کاشت بذر شوید کنید. زمینی که برای کاشت شوید انتخاب می کنید باید پرنور و آفتاب گیر باشد.شویددر خاک های نرم و غنی به خوبی رشد می کند. 

نحوه کاشت بذر شوید :

برای کاشت شوید باید دو هفته قبل از پایان زمستان بذر شوید را در خاک غنی که از قبل با کود شخم زده اید، در عمق نیم سانتی متری و در ردیف های که فاصله آن بین 45 تا 60 سانتی متر است بکارید.روش دیگری که برای کاشت شوید می توانید استفاده کنید این است که بذرها را در بستر خاک پخش کرده و با شن کش دانه ها را به آرامی به داخل خاک هدایت نمایید.بعد از 10 الی 14 روز گیاه ها سبز می شوند، اجازه دهید گیاهان 10 تا 14 روز دیگر به خوبی رشد کنند.سپس آنها را به گونه ای وجین کنید که فاصله 30 تا 45 سانتی متری آن حفظ شود.برای داشتن شوید جوان در طول تابستان می توانید هر چند هفته یکبار بذر شوید را در بین بوته ها بکارید.بین کاشت شوید در بهار و پاییز تفاوت های زیادی وجود دارد ، شوید از جمله سبزیجاتی است که از سرما و یخبندان نمی هراسد.بلکه در کاشت قبل از زمستان به بهترین شکل رشد می کند.کاشت پاییزه دارای مزایایی است از جمله؛ برداشت شوید چند هفته زودتر، با کاشت قبل از زمستان گیاهان رشد سریع تری دارند و بوته ها قوی تر می شوند.در خاک یخ زده بذر شوید ریز مغزی های بیشتری دریافت و بعد از یک واکنش شیمایی نشاسته را تبدیل به شکر کرده که تاثیر عجیبی در رشد و قوی تر شدن بوته ها دارد.

 نگهداری از گیاه شوید:
 ساقه شوید باریک و خیلی بلند است و در کنار ساقه های بلند گیاه باید پایه یا قیم نصب شود تا از شکستن ساقه ها در بادهای قوی جلوگیری کند. بعد از اینکه گیاه به مرحله بذر دهی رسید، اگر وضعیت خاک تغییری نکرده باشد، این بذرها در فصل بعدی برای شما تعداد زیادی گیاه شوید تولید می کند.
برداشت شوید :
بعد از اینکه شوید 4 یا 5 برگ پیدا کرد، می توانید اقدام به برداشت برگ های شوید کنید.اگر شوید را در متراژ بالا کشت کرده اید، می توانید همه ساقه ها را جدا و یا کمی از برگ های سرخس مانند این گیاه را با قیچی با دست جدا کنید.

 نحوه خشک کردن و نگهداری شوید :

 برای اینکه شوید رنگ سبز زیبا و تیره ای داشته باشد، باید بعد از تمیز کردن شوید و شستن آن به سرعت خشک شود، برای خشک کردن شوید هرگز برگ های شوید را در معرض نور خورشید قرار ندهید.شوید را در سایه و با کمک پنکه و یا حرارت غیر مستقیم به سرعت خشک کنید،هر چه سرعت خشک کردن ساقه های شوید سریع تر باشد، رنگ سبز آن بیشتر حفظ و زرد نمی شود. برای داشتن شوید تازه می توانید ساقه های شوید را خرد کرده و بسته بندی مورد نظر در فریزر نگهداری کنید.
 

3 دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

  • معصومه گفته :

    سلام مطالب خیلی عالی بود

    14:02
    1401/07/20

    مدیر سایت گفته :

    ممنون از شما ما همه تلاشمون رو برای عرضه بهترین محصولات به شما میکنیم

    14:02
    1401/07/20
  • محمد گفته :

    07:12
    1401/11/04

    مدیر سایت گفته :

    سلام ممنون از توجهتون

    07:12
    1401/11/04
  • نسیم گفته :

    خیلی ممنون ازمطالب عالیتون . زنده باشید .

    13:04
    1402/11/29

    مدیر سایت گفته :

    13:04
    1402/11/29

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی
آخرین بازدید لحظاتی پیش
سلام دوست عزیز
شما میتوانید برای برقراری ارتباط و گرفتن راهنمایی از کارشناسان خبره ما در تلگرام به ما پیام دهید