اردیبهشت
عرق هل و خواص شگفت انگیز آن

عرق هل و خواص شگفت انگیز آن


زمان مطالعه : 4 دقیقه

عرقیات سنتی به جهت خواص گوناگون خود در بهبود و پیشگیری از بیماری ها کاربردهای متنوعی دارد، انواع عرقیات گیاهی علاوه بر کاربردهای درمانی دارای خواص خوراکی نیز می باشند. دانه های هل به جزء خواص درمانی خود به عنوان چاشنی و خوشبوکننده در انواع کیک و شیرینی و شربت نیز کاربرد دارد. از دانه های سبز هل طی فرآیندهای خاص عرق گیری میشود، در زمان خرید عرقیات توجه به یک سری عوامل حاض اهمیت است، یکی از این عوامل قیمت عرقیات است. از هل در عرقیات گیاهی برای کاهش چربی خون و عرقیات گیاهی برای کاهش تری گلیسیرید استفاده میشود. 

ادویه خوشبو و معطر هل یکی از ارزشمندترین ادویه ها در جهان است که در بین تمام ظرف های ادویه در تمام آشپزخانه ها وجود داردد. هل به ملکه ادویه ها معروف است و در پخت انواع غذاها، نوشیدنی ها، چای و دسرها استفاده می شود. امکان ندارد در ایران حلوا و یا قیمه نذری طبخ شود و برای خوش عطر کردن آن از هل استفاده نشود، هل در بین ایرانیان مکمل دارچین است و هرجا شیشه دارچین باشد در کنارش شیشه هل خودنمایی می کند.

هل چیست ؟

هل گیاهی علفی چند ساله، همیشه سبز و بوته ای با ارتفاع 2.5 الی 12 متر از تیره زنجبیلیان و راسته زنجبیل سانان با برگ هایی سبز با ارتفاع 60 سانتی متر به صورت وحشی و پرورشی می باشد.گل های هل زرد رنگ و کوچک که مستقیما به ساقه چسبیده (مانند گل باقلا) و میوه های کپسولی شکل به رنگ زرد یا سبز روشن در اندازه 1 تا 2 سانتی متر روی ساقه خودنمایی می کند.گل های ملکه ادویه ها از فروردین ماه تا مردادماه و در بعضی از مناطق تا شهریورماه ظاهر می شود.یکی از مرغوب ترین گونه هل که به هل صادراتی یا هل سیلانی معروف می باشد بعد از خشک شدن به رنگ قهوه ای تیره تغییر رنگ داده و درون هر کپسول 12 تا 50 عدد دانه یا بذر هل وجود دارد.رنگ دانه ها در هل سیلانی قهوه ای تیره به شکل مثلث یا قلب می باشد.هل به نام های فافله صغار، حماما، حب الهال، هال، جبهان، آذرا، هیل، هال، کبار،صاغله و قاقله، قاقله غراب، قاقله کبار، قاقله ذکر، قاقله انثی، هیل بوا، خیر بوا، هال بوا و هیل غراب معروف است.
 قدمت استفاده از هل به 4000 سال پیش باز می گردد، زمانی که یونانیان و رومیان برای خوشبو کردن لباس و مکان های مقدس و حتی خوشبو کردن دهان از هل استفاده می کرند. طبق یک افسانه وایکینگ ها در زمان سفرشان هل را کشف و به اسکاندیناوی منتقل کردند.در مصر باستان نیز از این گیاه ارزشمند برای مراسم های خاص و مهم به صورت ویژه استفاده می کردند.عده ای عقیده دارند هندوها قبل از میلاد مسیح هل را کشت می کردند.به همین دلیل هل بومی شبه قاره هند و اندونزی است.هل در بیشترکشورهای شبه قاره هند بوتان،چین، مالزی، ویتنام، ژاپن،نپال، کره، تانزانیا و سریلانکا کشت می شود. در قرن 12 از کشور سریلانکا پا به عرصه تجارت گذاشت.در اوایل قرن 21 گواتمالا بزرگ ترین تولید کننده هل درجهان شناخته شد و همچنان نیز این کشور در تولید هل مقام اول را برای خود نگه داشته و پیشتاز است.بعد از گواتمالا هند و آلمان به ترتیب تولید کنندگان ها در جهان هستند. طبق نظر محققان مهد تولید هل مناطق گرمسیری و مرطوب هند می باشد. در صنعت خوراکی هل یکی از گران ترین ادویه ها محسوب شده و بعد از زعفران و وانیل رتبه سوم را از لحاظ قیمت دارد.بیشترین کشورهای مصرف کننده هل در جهان پاکستانی ها، هندی ها و مردمان باصفای سیستان و بلوچستان می باشند. هل در طب سنتی چینی یکی از داروهای معروف آیوریدا و یک گیاه طبی شناخته شده است.

برای خرید عرق هل باکیفیت و درجه یک هم اکنون می توانید از لینک روبرو استفاده نمائید.      خرید عرق هل

انواع هل :

 طبق عقیده محققان کاشت هل از هند شروع شده و در هند دو نوع هل اصلی وجود دارد که عبارتند از؛

هل سبز :
هل سبز از انواع هل قرمز، سیاه و سفید بزرگ تر می باشد و در مالزی و هند یافت می شود.هل سبز از رایج ترین نوع هل ست که در طعم دار کردن انواع غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود.
هل سیاه :
 هل سیاه که بیشتر در مناطق شرقی هیمالیا یافت می شود.دارای ارزش دارویی بوده و درطبخ غذای بریانی بیشتر مورد مصرف قرار می گیرد. هل در هند به صورت سنتی به عنوان علف در نظر گرفته می شود و از آن در طب سنتی چین و آیورودا به وفور استفاده می شود. امروزه از هل در پخت انواع غذاها و ساخت مواد خوشبو کننده دهان محسوب می شود و به 3 دسته تقسیم می شود.
 هل سبز :
 هل سبز محصول جنوب شرق آسیا و دارای عطری بیشتری از گونه های سفید و سیاه می باشد.از هل سبز به عنوان چاشنی در طبخ انواع نان ها، شیرینی و غذاها استفاده می شود.هل سبز به شکل غلاف های کوچک که در هر میوه دانه های سیاه رنگ خوشبو وجود دارد.عطر این گونه به حدی زیاد است که از آن در طب سنتی چینی به عنوان درمان بیماری های معده و روده و در بین افراد به عنوان طعم دهنده غذاهای هندی، ایرانی و پاکستانی و به عنوان پودر در صنعت کمپوت سازی و مربا سازی و در طبخ گوشت های سفید کاربرد زیادی دارد.
هل سبز به عنوان طعم دهنده چای، قهوه  در بین ایرانی ها و هندی ها کاربرد دارد و معروف ترین چای در بین هندی ها چای هل و زنجبیل است.
هل سبز موجب تحریک اشتها و چاق شدن می شود.
هل سیاه :
هل سیاه گیاهی چند ساله و علفی از نوع دوم هل که به نام هیل غراب و قافله کبار معروف می باشد.میوه های هل سیاه در اوایل شهریور می رسد و در هر دانه 12 دانه نامظنم قهوه ای رنگ با بویی معطر و شیرین می باشد، دانه های هل سیاه سرشار از آنتی اکسیدان های قوی می باشد و به همین دلیل در ساخت داروها نقش موثری دارد. از جمله ترکیبات هل سیاه می توان به فورمیک اسید،استیک اسید و تریی نئول اشاره کرد.کشورهای ترکمنستان، هندوستان و ایران( کرمان ) بزرگترین تولید کننده هل سیاه در جهان می باشند.
هل سفید :
یکی دیگر از انواع هل ها، هل سفید که گیاهی علفی و چند ساله تا ارتفاع 3 متر،هل سفید از دستکاری هل سبز به دست می آید.هل سفید محتوای دانه های سخت و سیاه رنگ و مایل به قهوه ای و معطر و در صنایع غذایی، عطر سازی و شیرینی پزی مورد استفاده قرار می گیرد. هل دارای طبیعت گرم و خیلی خشک و حاوی کلسیم اکسالات، سیلیس و پروتئین  می باشد و معمولا دانه های هل سفید را به صورت دم کرده مصرف می کنند و مصرف بیش از 3 گرم از هل سفید در روز مجاز نیست و برای بدن مضر است.
هل رسمی :
یکی دیگر از انواع هل که دارای عطر و رایحه خوبی بوده و طبیعت آن گرم و خشک و از مغز و پوستش برای درمان و معطر ساختن غذاها و پخت شیرینی استفاده می شود.

ترکیبات هل :

هل حاوی مواد معدنی مانند؛ گوگرد، منیزیم، کلسیم، آهن، پتاسیم، انواع ویتامین ها، کربوهیدرات، منگنز، ریبوفلاوین، ویتامین ث، نیاسین، تیامین، سدیم، مس، فسفر و روی می باشد.

آشنایای با خواص هل :

هل یکی از پرطرفدارترین ادویه ها در جهان مخصوصا  در اروپا و آسیا می باشد. از هل به عنوان طعم دهنده قهوه و چای،پایه اصلی و اولیه کاری و چای ماسالا می باشد.در ادامه به بررسی خواص هل می پردازیم با ما همراه باشید:
درمان هالیتوسیس ( تنفس بد بو ) :
بوی بد دهان یکی از رایج ترین مشکلات در بین مردم می باشد،دانه های هل موجب از بین رفتن باکتری دهان شده، تنفس بد دهان را حذف می کند و یکی از دلایل مهم استفاده هل در صنعت آدامس سازی خوشبو کردن دهان است.
پیشگیری از سرطان :
دو ماده لیمونن و سینئول می باشد و تحقیقات نشان می دهد که خواص ضد سرطانی هل موجب کاهش رشد سلول های سرطانی می شود. یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهان سرطان است ،مخصوصا سرطان روده بزرگ می باشد،طبق تحقیقات انجام شده توسطه موسسه ملی در چیتار کلکته نشان می دهد،که رژیم حاوی هل تاثیر زیادی در مقابله با سرطان روده بزرگ دارد.
کاهش فشار خون :
مصرف روزنه 3 گرم هل به مدت 12 هفته موجب کاهش فشار خون می شود.تحقیقات انجام شده نشان می دهد که مصرف هل تاثیر زیادی بر سلامت قلب و عروق دارد و موجب تنظیم ریتم ضربان قلب شده و از بیماری های قلبی و عروقی تا حد زیادی جلوگیری می کند.پودر هل را در غذاها و سوپ ها ریخته تا فشار خون شما تنظیم و ثابت شود.
کنترل کلسترول :
آنزیم ها و آنتی اکسیدان های موجود در هل موجب مبارزه با سطوح چربی در بدن می شود.این آنزیم ها بر سطوح کلسترول تاثیر گذاشته و به کنترل کلسترول کمک زیادی می کند.
ضد افسردگی :
یکی از باورهای مهم هل خاصیت ضد افسردگی آن است.یکی از روغن های اصلی که در رایحه درمانی کاربرد زیادی دارد، روغن عصاره هل می باشد.این ماده برای مقابله برای افسردگی و درمان انواع مختلف بیماری ها، اختلالات معده و بیماری های ریوی تاثیر زیادی دارد.
 درمان اختلالات ادراری :
در طب سنتی هندی آیورودا هل به عنوان درمان بیماری های و عفونت های دستگاه ادرار، نفریت، سوزاک و التهاب مثانه کاربرد زیادی دارد.هل کلیه ها را گرم کرده و شب ادراری کودکان را درمان می کند.
سلامت دستگاه گوارش :
 در طب چینی و پزشکی یونانی از عصاره متانول هل به عنوان درمان اختلالات گوارشی، نفخ شکم وگرفتگی معده استفاده میشود.
ضد میکروب :
خاصیت ضد عفونت و ضد میکروبی هل سال ها پیش در بین طبیبان طب سنتی زبانزد بوده و حتی علم مدرن نیز به این ویژگی خاص هل پی برده و تحقیقات نشان می دهد که روغن هل توانایی خاصی در مهار و گسترش میکروب های خطرناک که دلیل اصلی مسمومیت هستند، دارد.
ضد اسپاسم :
در افراد مسن و ورزشکاران شایع ترین حالت اسپاسم و گرفتگی عضلات است. انقباض ناگهانی عضلات باعث درد ناگهانی در افراد شده و طبق آزمایشات انجام شده محققان به این نتیجه دست یافتند که هل تاثیر زیادی در کنترل اسپاسم دارد.
بیماری دهان و دندان :
 در طب سنتی چینی و هندی برای درمان مشکلات دهان و دندان از هل استفاده می شد، اما بعد از اختراع آنتی بیوتیک ها مصرف هل در درمان مشکلات دهان و دندان کاهش پیدا کرد.ولی عارضه های آنتی بیوتیک و از بین رفتن پروبیوتیک معده و دیگر عوارض آنتی بیوتیک ها به این نتیجه رسیدند که هل تاثیر زیادی رد حل مشکلات دهان و دندان دارد و کاری با پروبیوتیک های معده ندارد.محققان دانشگاه کالیفرنیا خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی هل را تایید کردند.
ضد آسم :
از هل برای درمان مشکلات دستگاه تنفس و آسم استفاده می شود. عصاره هل خام تاثیر زیادی در باز کردن مسیرهای هوایی داشته و باعث آرامش بافت های نای می شود.
 ضد التهاب :
خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی هل در تسکین درد مفاصل و عضلات تاثیر شگفت انگیزی دارد و موجب کاهش التهاب در بدن می شود.
سم زدایی :
رادیکال های سمی بر اثر فرآیند سوخت و ساز در بدن آزاد می شود و سلول های سالم تحت تاثیر رادیکال های آزاد قرار گرفته و زمینه ساز انواع بیماری ها از جمله انواع سرطان ها و پیری زود رس می شود.در بین گیاهان دارویی و ادویه ها هل به عنوان یک گیاه سم زدا شناخته شده و روغن عصاره هل و مواد زیستی –شیمیایی هل آثار سم زدایی بی نظیری دارد.

بهبود گردش خون :
یکی از دلایل اصلی برونشیت و آسم عدم صحیح گردش خون در بدن می باشد.استرس موجب بر هم خوردن گردش خون در بدن می شود، در طب سنتی از عصاره ملایم هل برای کاهش استرس و همچنین بهبود گردش خون استفاده می شود.
بهبود تهوع و استفراغ :
یکی از تونیک های موثر برای تسکین حالت تهوع و استفراغ گیاه هل است.در طب سنتی از هل به عنوان درمان برای تهوع و استفراغ استفاده می شود.
تقویت میل جنسی :
طعم شیرین هل موجب شده که در طب سنتی از آن به عنوان تقویت کننده میل جنسی شناخته شده و اطباء طب سنتی اعلام کردند که هل علاوه بر برانگیختگی جنسی در درمان انزال زود رس و ضعف جنسی تاثیر شگرفی دارد.
گلو درد :
مصرف جوشانده هل و دارچین در آب برای درمان گلو درد و کنترل دردهای گلو و سرفه های مزمن مفید است.توصیه می شود این ترکیب را به صورت غرغره هر روز صبح انجام دهید.
سکسکه :
 از جمله مشکلاتی که مخصوصا برای کودکان بسیار آزار دهنده است، سکسکه می باشد.خاصیت آرام بخشی هل موجب کاهش سکسکه می شود، کافیست 1 قاشق چایخوری پودر هل را به آب گرم اضافه کرده و اجازه دهید 15 دقیقه بجوشد، بعد از جوشیدن صاف کنید و میل نمایید و از سکسکه خلاص شوید.
 تقویت معده :
مصرف دم کرده هل باعث تسکین کولیت، سوء هاضمه، حالت تهوع، نفخ، بی حالی و مانع ترشح زیاد اسید معده می شود.
درمان مشکلات گلو و خلط :
از مهمترین خاصیت هل می توان به جلوگیری از ایجاد خلط در گلو اشاره کرد.خاصیت اکسپکتورانت هل ترشحات و خلط را از سینوس ها، بینی، سینه و برونش ها پاک و علائم سرما خوردگی را تا حد زیادی کاهش می دهد.
درمان دیابت :
منگنز و مواد معدنی موجود در هل موجب کاهش قند خون شده و از ابتلاء افراد به دیابت جلوگیری می کند.
افزایش اشتها :
هیستویلاسموز یکی از علائم بیماری کم اشتهایی می باشد و در کودکان در حال رشد و سالمندان بیماری خطرناکی محسوب می شود. مصرف هل این علائم را کاهش داده و کم اشتهایی را به طور کامل درمان می کند.
بهبود زخم ها :
در یک مطالعه که روی موش ها انجام شد، قبل از دادن دوزهای بالای آسپرین برای درمان زخم معده، از عصاره هل در آب داغ به موش ها داده شد، بعد از اتمام تحقیق موش هایی که از عصاره هل استفاده کرده بودند. نسبت به موش هایی که فقط از عصاره زردچوبه و برگ آسپرین استفاده کرده بودند، دچار زخم کمتری بودند.طبق نتایج این تحقیق عصاره هل به تنهایی 50% از زخم معده را درمان می کند و یا از ایجاد زخم معده جلوگیری می کند.
جلوگیری از لخته شدن پوست :
لخته شدن خون در بدن یکی از دلایل اصلی سکته مغزی و قلبی در افراد است، اجزاء مختلف هل لخته شدن خون در بدن را تا حد زیادی کاهش می دهد.
محافظت از کبد :
عصاره هل آنزیم های کبدی، تری گلیسیرید و کلسترول را کاهش داده و از بزرگ شدن و وزن کبد جلوگیری و خطر ابتلاء به بیماری های کبد چرب را به صورت چشمگیری کاهش می دهد.

چگونگی انتخاب و تشخیص هل مرغوب :

 در زمان خرید هل حتما نوع سبز آن را انتخاب نمایید .زیرا عطر و طعم منحصر به فردی دارد و برای شیرینی ها مناسب و طعم دهنده عالی می باشد.
بعد از رنگ هل که باید سبز باشد حتما هل های کوچک و ریز را انتخاب کنید چون عطر فوق العاده ای دارند. هرگز پودر هل آماده شده خریداری نکنید، بازکردن غلاف و کوبیدن دانه ها موجب از بین رفتن عطر هل می شود، در صورت نیاز دانه های هل را همراه با شکر پودر کرده و در ظرف دربسته و دور از نور نگهداری نمایید.(سعی کنید به میزان لازم هل را آسیاب کنید تا همیشه از عطر دلپذیر هل لذت ببرید.)
اگر غلاف هل جدا نشود، تا یک سال در مکانی با هوا دهی مناسب و سرد و خشک عمر می کند.برای ذخیره کردن هل در مدت زمان طولانی، دانه های هل را در کیسه پارچه ای پلی اتیلن گذاشته و در جعبه های چوبی نگهداری شود، اما قبل از گذاشتن در کیسه پارچه ای دقت داشته باشید که دانه های هل خشک باشد.رطوبت موجود در هل موجب پوسیدگی و فساد دانه های هل می شود.

رفع مشکلات پوست و مو با هل :

 گیاه هل علاوه بر تمام خواصی که برای بدن دارد، خواص زیادی برای سلامت و شادابی پوست دارد، در ادامه به بررسی خواص هل برای پوست و مو می پردازیم، با ما همراه باشید.
بهبود رنگ پوست :
روغن هل تمام لکه ها و جای جوش را روی صورت از بین می برد. کافیست پودر هل را عسل ترکیب کرده و ره عنوان ماسک به صورت خود زده و بعد از 15 دقیقه بشویید.
شادابی پوست :
ویتامین ث و خواص آنتی اکسیدانی هل موجب افزایش گردش خون در پوست شده و پوست صورت را شاداب تر و جوان تر نشان می دهد.
درمان آلرژی پوست :
 هل سیاه دارای خواص ضد باکتریایی بوده و ترکیب آن با عسل برای درمان مناطق آسیب دیده پوست مفید و موثر است.
درخشان کننده پوست :
آنتی اکسیدان موجود در هل موجب حذف سموم و پاکسازی بدن از درون می شود،در حقیقت هل سموم را از بدن دفع و پوست ما شفاف و جوان می شود. برای بهره بردن از خواص هل و درخشانی بیشتر پوست کافیست 
مقدار مساوی از پودر هل و ماست را در یک ظرف کوچک ریخته و سپس روی گردن و صورت بمالید.اجازه دهید این ترکیب 15 دقیقه روی پوست باقی بماند و در انتها پوست خود را بشویید.
روش دیگری که می توانید از خواص هل بهره ببرید؛
1 پیمانه پودر هل + 1 فنجان گلاب +4/3 فنجان بلغور جو دوسر را ترکیب کرده و خمیر لطیفی تهیه و روی پوست بزنید اجازه دهید 5 دقیقه روی پوست باقی بماند سپس آن را پاک کرده و بشویید.از این ماسک هفته ای 1 بار استفاده کنید تا پوستی درخشان و شفاف داشته باشید.
ضد پیری :
از مهم ترین عوامل ضد پیری آنتی اکسیدان موجود در هل می باشد. آنتی اکسیدان موجود در هل با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و پوست را جوان نگه می دارد. برای استفاده از خاصیت ضد پیری هل کافیست؛
چند قطره اسانس هل را به سرم صورت خود اضافه کرده و پوست خود را با آن ماساژ دهید.این اسانس خطوط ریز و چین و چروک را کاهش داده و نقاط ناهموار پوست را درمان می کند. هل را به برنامه غذایی خود اضافه و منظم مصرف نمایید.
پاک کننده پوست :
خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی اسانس هل از رشد باکتری ها و قارچ ها روی پوست جلوگیری می کند و پوست را شفاف و درخشان کرده، منافذ را باز و جای زخم را روشن می کند، شما از اسانس هل می توانید به عنوان پاک کننده روزانه استفاده نمایید، بهترین روش استفاده از خواص اسانس هل عبارتند از؛
چند قطره اسانس هل را روی صورت مالیده و چند دقیقه ماساژ داده و بعد از 15 دقیقه صورت خود را بشویید.
روش دیگر برای بهر ه بردن از خواص هل :
1 قاشق چایخوری پودر هل + 3/1 فنجان شیر بز را ترکیب کرده و به آرامی چند دقیقه روی پوست گردن و صورت خود ماساژ دهید، بعد از 10 دقیقه با آب ولرم صورت خود را بشویید، این ترکیب بهترین پاک کننده ملایم است و باید در هفته 1 بار از آن استفاده کنید در صورت عدم آلرژی می توانید تعداد دفعات را افزایش دهید.
درمان آکنه :
 درمان آکنه، جوش و دیگر حساسیت های پوستی تنها با خاصیت ضد باکتریایی هل امکان پذیر است. این خاصیت هل موجب شده تا از هل به عنوان درمان آکنه و شفافیت پوست استفاده شود.کافیست :
مقداری پودر هل + چند قطره آب لیو تازه را ترکیب کرده و روی منطقه آکنه بگذارید.اجازه دهید محل مورد نظر 10 دقیقه آغشته به این ترکیب باشد، سپس آن را با آب سرد بشویید. البته از ترکیب پودر هل و عسل نیز می توانید استفاده نمایید.و روی پوست زده و بعد از مدتی بشویید.
 عطر هل :
در بیشتر لوازم آرایشی از عطر هل استفاده می شود.با توجه به عطر، طعم و مزه روغن هل از آن در تهیه صابون، مایع دستشویی، مایع شستشوی بدن و دیگر لوازم بهداشتی و آرایشی استفاده می شود. عطر بسیار هل موجب شده تا در تولید انواع عطر ها به عنوان عامل پوشش دهنده استفاده شود.
 مراقبت از لب  :
 از روغن هل در ساخت لوازم و مواد نگهدارنده و مراقبت از لب استفاده می شود.(بالم لب و رژ لب ) شما می توانید روغن لب را شب روی لب زده تا ترک لب را ترمیم و لبانی صاف و درخشان داشته باشید.
تمیزی پوست :
جویدن دانه های هل سیاه در روز موجب دفع سموم از بدن می شود. هل سیاه در نابود کردن سموم از بدن تاثیر زیادی دارد و پوست را روشن تر می کند.
تغذیه پوست کف سر :
 خاصیت آنتی اکسیدانی هل مخصوصا نوع سیاه آن موجب تقویت و تغذیه پوست سر شده و سلامتی شما را بهبود می بخشد.هل فولیکول های مو را تغذیه و قدرت ریشه مو را افزایش می دهد. برای بهره بردن از خواص هل می توانید پودر هل را با آب ترکیب کرده و قبل از استفاده از شامپو موهای خود را با آب هل بشویید ( به این ترکیب می توانید کمی پودر دارچین اضافه کنید).خاصیت ضد باکتریایی هل عفونت پوستی را نیز درمان، ریشه مو را تقویت و موها را درخشان تر می کند.
درمان شوره سر :
 استتفاده از روغن هل برای درمان شوره سر بسیار مفید بوده کافیست روغن هل را به صورت مستقیم به موها زده و موها را ماساژ دهید و اجازه دهید روغن هل 1 ساعت روی موها باقی بماند، بعد از 1 ساعت موهایتان را بشویید.مصرف منظم و مرتب روغن هل موجب تقویت موها شده و رشد مو را افزایش می دهد.

مصرف هل در زنان باردار و نوزادان :

 دوران بارداری یکی از حساس ترین و در عین حال شیرین ترین دوران برای خانم ها محسوب می شود.در این دوران خاص و حساس برای بانوان ادویه هایی مانند زردچوبه و هل توصیه شده و شنبلیله منع شده. اما مصرف هل برای درمان حالت تهوع به چه میزان است؟
خاصیت گرم هل موجب شده تا بعضی از متخصصان مصرف آن را برای بعضی از بانوان منع کنند.مصرف هل به عنوان طعم دهنده چای و شیر و به میزان کم مانعی ندارد.اما باید دقت داشته باشند که با داروهای دوران بارداری مصرف نکنند که تداخل دارویی ایجاد نکند، خاصیت گرما بخشی هل در بارداری از اضطراب و نگرانی می کاهد و افسردگی را درمان می کند. و اما مضرات هل در دوران بارداری عبارتند از ؛
افرادی که گرم مزاج هستند و مشکل یبوست دارند، در مصرف هل احتیاط کنند.
بانوانی که در دوران بارداری مبتلا به سوزاک، عفونت های ادراری و سفلیس هستند از مصرف هل خودداری کنند.
مصرف هل برای افراد مبتلا به تپش قلب، فشار خون بالا و زخم معده مضر است.
مصرف هل نباید بیشتر از 1 مثقال شود و زیاده روی در مصرف هل برای روده ها مضر است.
درمان مشکلات رحم با هل:
از مهم ترین خواص هل می توان به پاکسازی و قاعده آور بودن رحم اشاره کرد، هل انواع عفونت ها را از رحم حذف و دردهای قاعدگی را تا حد زیادی کاهش می دهد.به همین دلیل است که در ادویه کاچی از هل برای تقویت بدن و قوای جنسی استفاده می شود.مصرف کاچی برای زنان و مردان بسیار مفید است.

هل و لاغری :

 داشتن اندامی زیبا و خوش فرم از دغدغه های بزرگ تمام جوامع است و افراد برای داشتن اندامی زیبا از انواع روش ها و رژیم ها استفاده می کنند. در بین تمام روش ها استفاده از گیاهان دارویی و ادویه ها کم خطر ترین و بی عارضه ترین روش است. ادویه هل حاوی مقادیر زیادی فیبر بوده که موجب کاهش اشتهاء و افزایش متابولیسم بدن می شود. ملاتونین موجود در هل فرآیند چربی سوزی را در بدن افزایش می دهد و مصرف هل در کنار یک برنامه غذایی سالم و ورزش موجب کاهش وزن می شود.ولی چگونه از هل برای کاهش وزن استفاده کنیم؟ در ادامه شما را با طرز تهیه یک چای چربی سوز خوشحال می کنم، همراهم باشید.
چای هل زنجبیل :
نصف قاشق چایخوری رازیانه +نصف قاشق چایخوری پودر هل + زنجبیل را در قوری چینی ریخته و اجازه دهید5 دقیقه دم بکشد، سپس نوش جان کنید این دمنوش موجب چربی سوزی شده و بهترین سم زدا برای بدن محسوب می شود.شما می توانید دمنوش هل را به صورت خالص استفاده نمایید و یا قهوه خود را با آن خوش طعم نمایید.

طبع هل چیست ؟

 از نظر حکیمان طب سنتی طبع هل گرم و خشک بوده و مصرف آن بعد از غذا موجب هضم غذا و گوارش بهبود گوارش، تقویت معده و روده می شود.هل خاصیت بادشکن قوی دارد و نفخ را به سرعت درمان می کند.مصلح هل کتیرا و شکر است.
آشنایی با فراورده های هل:
عرق هل و خواص آن :

 عرق هل که از تبخیر و تقطیر هل در آب به دست می آید دارای خواص فراوانی برای سلامت بدن می باشد که عبارتند از ؛
عرق هل و سلامت موی سر :
خواص آنتی اکسیدانی هل موجب تغذیه پوست سر شده و سلامت و شادابی موی سر را تضمین می کند.عرق هل موجب تقویت فولیکول مو شده و  قدرت و استحکام مو را افزایش و از ریزش مو جلوگیری می کند.
خواص ضد باکتری بودن هل عفونت های پوست سر را درمان می کند. کافیست عرق هل را قبل از شستن سر با شامپو روی کف سر ریخته و ماساژ دهید.
 طراوت پوست با عرق هل :
 عرق هل موجب دفع سموم پوست شده و باعث شفافیت و زیبایی پوست می شود.ویتامین ث موجود در عرق هل گردش خون را افزایش داده برای داشتن پوستی با طراوت و شفاف کافیست عرق هل را روی پوست خود ماساژ دهید.
درمان آلرژی پوستی با عرق هل :
عرق هل دارای خاصیت ضد باکتری بوده و به راحتی آلرژی پوستی را درمان می کند، کافیست کمی عسل را با عرق هل ترکیب کرده و روی محل مورد نظر زده و اجازه دهید 30 دقیقه بماند، تا خواص عرق هل جذب پوست شود، بعد از این مدت پوست را بشویید.
درمان گلو درد با عرق هل :
یکی از آزار دهنده ترین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا گلو درد است که بیشتر افراد آن را تجربه کرده اند.عرق هل گلو را نرم و در مدت کوتاهی گلو درد را درمان می کند. کافیست 1 استکان عرق هل + عسل و کمی دارچین را ترکیب و روزانه 3 بار مصرف نمایید تا خواص معجزه آسای آن را به چشم خود ببینید.
درمان فوری سکسکه با عرق  هل :
همانطور که گفته شد هل دارای خاصیت آرامبخشی بوده و این خاصیت نیز در عرق هل موجود است،عرق هل موجب قطع ناگهانی سکسکه می شود کافیست 1 استکان عرق هل را مصرف کنید و شاهد معجزه آن باشید.
تقویت قوای جنسی با عرق هل :
طبق تحقیقات انجام شده هل دارای ترکیبات بسیار مفیدی برای تحریک قوای جنسی دارد، به گونه ای که مصرف تنها 1 استکان عرق هل تاثیر عجیبی در تقویت قوای جنسی و افزایش میل جنسی دارد.
کاهش فشار خون با عرق هل :
 از خطرناک ترین و کشنده ترین بیماری های بی سرو صدا بعد از دیابت در جهان بیماری فشارخون است. مصرف عرق هل تا حد زیادی فشار خون دیاستولیک و سیستولیک را کاهش می دهدف حتی اگر به بیماری فشار خون مبتلا نیستید از پودر هل در انواع غذاها، دمنوش ها و سوپ ها استفاده نمایید تا از این بیماری خطرناک درامان بمانید.
افزایش اشتها با عرق هل :
 در طب سنتی از عرق هل برای درمان کم اشتهایی و درمان بیماری هیستویلاسموز استفاده می شود، عرق هل یک اشتها آور قوی بوده و مشتقات عرق هل مانند روغن و دانه هل نیز این خاصیت را دارند.
 سلامت دهان و دندان با عرق هل :
خاصیت ضد میکروبی عرق هل موجب سلامت دهان و دندان شده و از پوسیدگی و کرم خوردگی دندان تا حد زیادی جلوگیری می کند.برای بهره بردن از خواص عرق هل کافیست نصف فنجان عرق هل را در دهان غرغره کرده و نصف فنجان دیگر را میل نمایید.مصرف عرق هل تاثیر عجیبی در ترمیم دندان کرم خورده دارد.
 رفع بوی بد دهان با عرق هل :
تعداد زیادی از افراد از هل به خاطر عطر بی نظیر آن استفاده می کنند.و به هیچ عنوان نمی توان عطر هل را در زمان نوشیدن چای انکار کرد، مصرف مقدار کمی عرق هل بوی بد دهان را  به صورت شگفت انگیزی کاهش می دهد.
 درمان دیابت با عرق هل :
طبق تحقیقات انجام شده افراد مبتلا به دیابت در بدنشان میزان منگنز بسیار پایین است.عرق هل سرشار از منگنز بوده و علاوه بر پیشگیری از دیابت در درمان این بیماری تاثیر شگفت انگیزی دارد.مصرف عرق هل موجب افزایش منگنز در بدن شده و انتخاب هوشمندانه ای برای درمان و پیشگیری از دیابت است.
 سلامت دستگاه گوارش با عرق هل :
 در طب سنتی هند و چین برای درمان شکم درد و مشکلات گوارشی از پودر و عرق هل استفاده می شود. صد البته که عرق هل نیز دارای خواص پودر هل بوده و تاثیر زیادی در درمان مشکلات دستگاه گوارش دارد.
 درمان آسم و تنگی نفس با عرق هل :
 طبق تحقیقات انجام شده عرق هل حاوی مواد موثری در باز شدن مجاری تنفسی دارد و با مصرف عرق هل آسم و بیماری های تنگی نفس به راحتی درمان می شود.
 درمان افسردگی با عرق هل :
خاصیت گرمابخشی و انرژی زایی عرق هل موجب بهبود روحیه و افزایش انرژی می شود.عرق هل نگرانی را در فرد کاسته و موجب کاهش افسردگی می شود.در ادامه به بررسی دیگر خواص عرق هل می پردازیم، با ما همراه باشید.
به طور خلاصه خواص عرق هل برای بدن عبارتند از ؛
تقویت قلب، درمان سرماخوردگی، شادی آور، هضم بهتر غذا، رفع لک صورت، درمان دیابت، سلامت و بهبود بینایی، از بین برنده خلط گلو، افزایش رشد مو، درمان آلرژی های پوستی، تضمین سلامت معده، سلامت قلب، کاهش وزن،کوچک کننده توده های رحمی و فیبروم، خواب آور، تب بر، کاهش فشار خون،برطرف کننده زخم لثه و دهان، کاهش حملات صرع، تسکین درد گوش، کاهش دردهای روماتیسمی، درمان کولیت، بادشکن،کاهش استرس،درمان سوء هاضمه،جلوگیری از لخته شدن خون، پیشگیری از سرطان، بهبود گردش خون، درمان سکسکه،درمان نقرس و کاهش خستگی
مضرات عرق هل :
مزایا و خواص عرق هل قابل انکار نیست اما در مصرف آن باید احتیاط کرد و بعضی از افراد باید عرق هل را مصرف نکنند.مصرف بیش از اندازه عرق هل 
در افراد گرم مزاج موجب سردرد شده و تپش قلب را افزایش می دهد.
در دوران شیردهی و بارداری در مصرف عرق هل زیاده روی نکنید.
مصرف عرق هل برای افراد مبتلا به سوزاک و سیفیلیس توصیه نمی شود.
مصرف عرق هل برای مبتلایان به یبوست مضر است.

اسانس هل :
 اسانس هل که از برگ هل و هل طبق فرایند پیچیده ای استخراج می شود در تولید کیک،شکلات، آدامس و نوشیدنی ها استفاده می شود. اسانس هل به علت خواص فراوان و عطر منحصر به فرد آن در تولید انواع مواد غذایی و پخت شیرینی استفاده می شود.اسانس هل دارای خاصیت ضد افسردگی بوده و به بهبود گوارش، رشد مو، افزایش اشتها، درمان اسپاسم و درمان دیابت کمک زیادی می کند.
دهانشویه :
خاصیت ضد عفونی و ضد میکروبی اسانس هل موجب شده تا از آن در ساختار دهانشویه استفاده شود، شما می توانید در منزل چند قطره از اسانس هل را به عنوان دهانشویه استفاده نمایید، با این کار تمام میکروب ها از حفره دهان از بین رفته و تنفس بد بو درمان می شود.  
برای کشتن میکروب ها در آب آشامیدنی اسانس هل را اضافه می کنند.
افزایش متابولیسم بدن :
اسانس هل با افزایش متابولیسم کل بدن به عنوان داروی ضد افسردگی عمل کرده و باعث ترشح آنزیم ها و هورمون های مختلف،حرکت پریستالتیک و دفع سموم از گردش خون شده و از متابولیسم کل بدن محافظت می کند.
افزایش ادرار :
اسانس هل باعث افزایش حجم ادرار شده و فشار خون را کاهش داده، سموم، اوره و کلسیم را از بدن دفع کرده و موجب کاهش وزن و پاکسازی کلیه می شود.
درمان مشکلات جنسی :
اثرات تحریک کننده اسانس هل موجب بهبود ضعف جنسی، ناتوانی جنسی، اختلال نعوظ و افزایش میل جنسی می شود.
دفع حشرات :
 خنثی کردن اثرات تنباکو و نیش حشرات از دیگر خواص اسانس هل می باشد.

خواص هل در طب سنتی :

هل که در طب سنتی ایران به نام های هیل، هال، قاقله صغار و کبار خوانده می شود. بهترین دارو در فصل های سرد سال برای درمان دردهای دنده چپ بوده و انرژی و نشاط افراد را بیشتر می کند. در طب سنتی مزاج هل گرم و خشک و درجه گرمی قوی ندارد، اما مصرف آن برای گرم مزاجان موجب سردرد شده و برای بعضی از سردردهای سینوزیتی و ناشی از باد مفید است.
درمان دردهای سوداوی :
 ماساژ گردن و پس سر با روغن هل باعث درمان سردردهای سوداوی شده و از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند. این نوع سردردها معمولا در ابتدای صبح و شب بروز می کند.
درمان دمل ها و توده ها :
در گذشته اطبا سنتی برای درمان دمل ها از ضماد هل استفاده می کردند، تا به اصطلاح دمل برسد و سر باز کند. هل موجب باز شدن مجاری درون طحال و کبد شده و چون طحال نزدیک معده قرار دارد، باعث دفع خلط سودا از طحال شده و بدن از مشکلات ناشی از سودا نجات پیدا می کند.
تقویت معده :
در طب سنتی از هل به عنوان قی آور و تقویت معده استفاده می شد، بدین صورت که هل نیمکوب را در گلاب و آب جوشانده و میل می کردند.
دفع سنگ کلیه و مثانه :
 برای درمان سنگ کلیه و مثانه هل و تخم خیار را به میزان مساوی با سکنجبین ترکیب کرده و یک روز در میان مصرف می کردند.
تقویت قوای ذهنی :
برای تقویت قوای ذهنی هل را نیمکوب کرده و در شیشه می ریختند، استنشاق عطر هل موجب ایجاد عطسه، تقویت قوای ذهنی و کاهش سردرد می شد.
تسریع زایمان :
 در طب سنتی ایران و شبه جزیره مالایا ساقه زیر زمینی هل که ضخیم می باشد را کوبیده و با زرده تخم مرغ ترکیب کرده و برای افزایش سرعت زایمان به کار می بردند.

مضرات هل در طب سنتی :

مصرف بیش از حد هل برای روده ها مضر است و باید با کتیرا و شکر که مصلح هل می باشد مصرف شود.
خواص روغن هل :
روغن هل که یکی از فرآورده های هل می باشد و برای تهیه این روغن از روغن پایه استفاده می کنند،بدین صورت که در ابتدا بعد ازجوشاندن و دم کردن دانه و برگ های هل آن را صاف کرده و با روغن پایه به آرامی می جوشانند تا آب آن تبخیر شود.مقدار بسیار کمی آب در ته ظرف باقی می ماند که به راحتی از روغن جدا می شود، برای تهیه روغن هل توصیه می کنم از روغن اسطوخودوس و بادام شیرین استفاده کنید که دارای عارضه کمتر و برای گرم مزاجان مفید است. در ادامه به بررسی خواص روغن هل می پردازیم با ما همراه باشید :
آرام بخش :
از روغن هل به عنوان آرام بخش وکاهنده اضطراب و استرس استفاده می کنند. برای بهره بردن از روغن هل می توانید چند قطره از روغن را روی دستمال چکانده و عطر آن را استشمام کنید.و یا چند قطره از روغن را در دستگاه بخور چکانده و عطر آن در محیط پخش شود و استنشاق کنید.
از بین برنده میکروب ها :
برای دفع میکروب ها از بدن می توانید چند قطره از روغن هل را داخل لیوان چکانده و میل نمایید.
بهبود هضم غذا :
برای بهبود روند هضم غذا کافیست 3 الی 4 قطره از روغن هل را در آب گرم ریخته و قبل از غذا میل نمایید.
کاهش وزن :
برای کاهش وزن استفاده از روغن هل تاثیر زیادی دارد، بدین منظور می توانید چند قطره از روغن هل را داخل آب گرم ریخته و میل نمایید، البته بهتر است ناشتا و یا به صورت میان وعده میل نمایید تا اثر بخشی بیشتری داشته باشد.
همچنین می توانید چند قطره روغن هل را با 2 الی 3 قطره روغن زنجبیل ترکیب کرده و با آب گرم میل نمایید. مصرف این ترکیب موجب دفع سموم از بدن می شود.
ضد عفونی کننده دهان :
برای ضدعفونی کردن لثه و دهان می توانید چند قطره از روغن هل را داخل دهان چکانده و در دهان بچرخانید، این روغن موجب کشته شدن میکروب ها در حفره های دهان شده، لثه را ضد عفونی می کند و درد دندان را تا حد زیادی کاهش می دهد.
پیشگیری از آنفولانزا و درمان گلو درد :
برای پیشگیری از آنفولانزا و درمان گلو درد و مشکلات ناشی از سرماخوردگی آسم و سرفه می توانید چند قطره روغن هل را همراه با چند قطره روغن دارچین ترکیب و و همراه با آب گرم مصرف نمایید. و یا چند قطره از روغن هل ار داخل دستگاه بخور ریخته و استشمام کنید.
 درمان نفخ معده و یبوست  :
برای درمان نفخ معده و مشکلات ناشی از روده بزرگ و دستگاه گوارش می توانید چند قطره از روغن هل را روی شکم چکانده و در جهت عقربه های ساعت عضلات شکم را به مدت 15 دقیقه ماساژ دهید. برای درمان یبوست می توانید روغن هل و روغن سیاهدانه را ترکیب و روی شکم چکانده و در جهت عقربه های ساعت ماساژ دهید.
درمان سکسکه :
 برای درمان سکسکه می توانید روغن هل را همراه با آب ولرم ترکیب و میل نمایید.
 درخشان کننده پوست :
 برای شفافیت و درخشانی پوست چند قطره روغن هل را روی صورت ریخته و به مدت 5 دقیقه پوست صورت خود را در جهت های مختلف و روبه بالا ماساژ دهید.اجازه دهید 30 دقیقه روغن روی پوست باقی بماند، سپس صورت خود را بشویید.ماساژ پوست با این روغن موجب پاکسازی و دفع سلول های مرده از روی پوست می شود.
درمان آلرژی  :
برای درمان آلرژی و حساسیت می توانید چند قطره روغن هل را با 1 قاشق غذاخوری عسل ترکیب و روی صورت خود ماساژ دهید، اجازه دهید 20 دقیقه این ترکیب روی صورت باقی بماند، سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید.
درمان ترک و خشکی لب :
برای درمان خشکی و ترک لب می توانید قبل از خواب 1 الی 2 قطره روغن هل را روی لب ماساژ داده و صبح با آب ولرم بشویید، با چشم خود معجزه روغن هل روی لب ها را مشاهده می کنید.
 روغن هل و نوزادان :
مصرف روغن هل برای نوزادان و درمان کم خونی، تقویت عضلات، سلامت دندان ها و لثه،تشکیل و ترمیم گلبول های قرمز، تقویت استخوان ها، افزایش اشتها ، شب ادراری ، بهبود روند هضم غذا ،سلامت قلب، تقویت سیستم عصبی تاثیر زیادی دارد، اما قبل از مصرف روغن هل حتما با متخصص اطفال مشورت نمایید تا با مشکل مواجه نشوید.
 سردردهای سوداوی :
برای درمان سردردهای سوداوی و ناشی از باد می توانید سر وگردن را با روغن هل ماساژ دهید، البته این ماساژ باید صبح زود و قبل از خواب انجام شود.
درمان افسردگی مزمن و کاهش خستگی :
برای درمان افسردگی و کاهش خستگی های مزمن می توانید چند قطره از روغن هل را داخل دستگاه بخور چکانده و از خواص بی نظیر آن بهره ببرید.


چای و دمنوش هل:
از پرطرفدارترین نوشیدنی ها در بین مردم آسیای شرقی و ایران انواع دمنوش  و چای است. در این بین مصرف دمنوش هل در بین مردم ایران و هند بسیار محبوب و پرطرفدار است و دارای خواصی از جمله ؛
پیشگیری از سرطان :
مصرف ملکه ادویه ها موجب به تاخیر انداختن و کاهش رشد سلول های سرطانی می شود. همچنین دمنوش هل موجب تحریک متابولیسم شده و خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن موجب تحریک ترشح اسید صفرا در معده شده و باعث هضم بهتر غذا می شود.
سلامت قلب :
 هل دارای مواد مغذی و فیبر می باشد و موجب کاهش سطح کلسترول و فشار خون در بدن می شود.خواص آنتی اکسیدانی دمنوش هل باعث تقویت و سلامت قلب می شود.
 مبارزه با افسردگی :
طبق تحقیقات انجام شده مصرف دمنوش هل در درمان افسردگی تاثیر زیادی دارد. پودر هل را در آب جوشانده و این چای را هر روز بنوشید.
درمان آسم :
دمنوش هل تاثیر زیادی در کاهش علائم آسم مانند؛ تنگی نفس،سرفه و خس خس دارد،هل باعث افزایش گردش خون در ریه ها شده و التهاب غشای مخاطی و التهاب آن را از بین می برد.
درمان دیابت :
یکی از مواد معدنی که موجب کاهش دیابت در بدن می شود،منگنز است. هل سرشار از منگنز بوده و قند خون را تا حد چشمگیری کاهش می دهد.
افزایش اشتهاء :
مصرف دمنوش هل برای درمان کمبود اشتهاء تاثیر زیادی دارد و مصرف دمنوش هل برای کودکان کم اشتهاء بهترین دارو است.
علاوه بر موارد ذکر شده برای دمنوش هل ،این دمنوش برای سلامت دهان و دندان،کاهش فشار خون،درمان سکسکه و جلوگیری از لخته شدن خون تاثیر زیادی دارد.
طرز تهیه دمنوش هل :
برای تهیه دمنوش هل ساده می توانید دانه های هل را کوبیده و در قوری ریخته 1 فنجان آب جوش قوری اضافه کرده و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد، این دمنوش را با عسل و شکر میل نمایید.
طرز تهیه دمنوش به و هل :
 از دیگر دمنوش های خوش عطر و طعم که مخصوص روز های سرد پاییز و زمستان است، دمنوش به و هل می باشد برای تهیه این دمنوش کافیست ؛
2 قاشق غذاخوری به خشک + 3 عدد هل + چوب دارچین متوسط را در آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد، این دمنوش را بعد از صاف کردن با خرما و عسل می توانید میل نمایید.
خواص دمنوش به و هل :
خواص به بی شمار و سرشار از مواد مغذی و خاصیت آنتی اکسیدانی آن در زمان ترکیب با هل دو چندان می شود.ترکیب این دو ماده فوق العاده بدون هیچ ماده افزودنی دارای خواص بسیاری برای سلامتی است، که عبارتند از؛
تسکین مشکلات گوارشی، محافظت بدن در برابر واکنش های آلرژیک، محافظت روده ها در برابر کولیت اولسراتیو، درمان رفلاکس معده ، تنظیم ترشح اسید معده،کاهش فشار خون، توقف رشد سلول های سرطانی و تومور،رفع بوی بد دهان
دمنوش هل، دارچین، فلفل و زنجبیل :
 برای تهیه این دمنوش 4 عدد هل +4 دانه فلفل سیاه+4 عدد میخک+ کمی زنجبیل و مقداری دارچین را ترکیب کرده و در نیم لیتر آب جوشیده ریخته و اجازه دهید 30 دقیقه روی حرارت ملایم باشد ، اما نجوشد، این دمنوش را صاف کرده و به صورت داغ همراه باشیر و کمی عسل میل نمایید.مصرف روزانه 2 بار این دمنوش تاثیر فوق العاده ای در درمان سرفه و علائم سرماخوردگی دارد.
 طرز تهیه چای هل و زنجبیل :
 چای از پرطرفدارترین نوشیدنی ها در بین مردمان ایران و چین می باشد، در این بین چای هل طرفداران خاص خود را دارد، برای تهیه این چای کافیست؛
زنجبیل 1: قاشق غذا خوری 
پودر هل : نصف قاشق چایخوری
چوب دارچین :1 عدد
چای سیاه : نصف قاشق چایخوری 
شیر : 1 فنجان 
عسل : 2 قاشق غذاخوری 
آب : 1 لیوان
پوست پرتقال : 2 قاشق غذاخوری
یک کاسه را پر از آب کرده و هل، دارچین، زنجبیل و کیسه چای را ترکیب کرده و اجازه دهید بجوشد،بعد از 5 دقیقه جوشیدن کیسه چای را و چوب دارچین را خارج کرده و شیر و عسل را به ترکیب اضافه و در ظرف مخصوص سرو نمایید و با پوست پرتقال تزیین نمایید.نوش جان
چای هل و دارچین :
چای هل و دارچین از بهترین نوع چای می باشد و در روز های سرد سال به عنوان یک چای گرم و نشاط آور استفاده می شود، البته مصرف این چای برای کاهش دردهای قاعدگی مفید و موثر است. و اما برای تهیه این چای 
چای خشک :2 قاشق مربا خوری
چوب دارچین :1 تکه کوچک 
هل سبز :5 عدد
تمام مواد را در قوری چینی ریخته و روی حرارت کتری به مدت 30 دقیقه دم بکشد.بعد از این مدت چای خوش رنگ و خوش عطر ما آماده شده می توانید میل کنید.

مضرات هل:

مصرف هل به میزان مجاز و روزی 1 مثقال مشکلی ایجاد نمی کند، اما اگر در مصرف آن زیاده روی شود، مخصوصا در افراد گرم مزاج موجب تپش قلب، تشدید یبوست شده و افرادی که ورم پروستات دارند، در مصرف هل جانب احتیاط را داشته باشند،همچنین افرادی که زخم معده و فشار خون دارند، در مصرف هل زیاده روی نکنند.مصرف بیش از حد ملکه ادویه ها موجب عوارضی می شود که عبارتند از ؛
آلرژی :
 مصرف بیش از اندازه هل موجب بروز آلرژی های پوستی از جمله درماتیت پوستی، تنگی نفس، احساس ناراحتی ، درد سینه ، خس خس می شود و حتما با مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کنید.
 بروز سنگ صفرا :
 در تمام تحقیقات علمی محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف بیش از حد هل موجب بروز سنگ صفرا شده، زیرا سیستم گوارش نمی تواند هل را به صورت کامل هضم کند و دانه های هضم نشده هل در بدن رسوب کرده و زمینه رشد سنگ های صفراوی به وجود می آید، پس اگر دچار بیماری سنگ صفرا هستید،در مصرف هل احتیاط کنید و اگر ناخواسته چند عدد هل را با هم مصرف کنید،صفرای شما دردناک می شود.
تداخل داروها با هل :
 در صورتی که تحت نظر پزشک هستید و داروی های خاصی را باید در زمان مشخص مصرف نمایید، حتما جهت استفاده هل برای قبل و بعد از مصرف دارو با پزشک خود مشورت نمایید، مصرف هل به خودی خود و تنهایی هیچ عارضه ای را به دنبال ندارد، اما اگر همراه با داروهای شیمیایی مصرف شود، امکان تداخل دارویی دارد. مصرف هل با داروهای کبدی، آسپرین، ضد پلاکت، ایدز، ضد افسردگی، ضد انعقاد خون و صفراوی تداخل داشته و موجب بروز عوارض می شود. در صورت مصرف هل با داروهای شیمایی و مشاهده عارضه حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

کاشت و برداشت هل :
 گیاه هل به دو روش بذر و قلمه (زایشی ) تکثیر می شود، در روش قلمه توده های بزرگ از ریزوم گیاه در حال رشد را جدا کرده و در اندازه های کوچک بریده و در گودالی سرشار از کود گاو، خاک سطحی و کمپوست قرار داده تا گیاه رشد کند. اما روش کاشت هل با بذر
در اولین مرحله دانه های هل را در آب قرار داده و بعد از 24 ساعت به پوسته هل کمی فشار داده تا باز شود و دانه های هل خارج شود، دانه های هل را بشویید. داخل آب قرار دهید،سپس در داخل پارچه نخی گذاشته و اجازه دهید جوانه بزند.بعد از جوانه زدن بذرها را در زمین اصلی یا گلدان قرار دهید.شیب برای کاشت ملایم و خاک گیاه هل برای رشد جوانه ها پیت ماس یا کوکو پیت می باشد. فصل مورد نظر اواخر تابستان و پاییز است.میزان بذر مناسب برای هر مترمربع 10 گرم و مدت زمان برای جوانه زنی هل 30 روز و نهایت 90 روز می باشد. نهال های کوچک باید در فاصله 30 سانتی متری کاشته شود.
دما :
بهترین دما برای رشد گیاه هل 10 تا 35 درجه سانتی گراد می باشد، البته گیاه هل در دمای 30 تا 35 درجه قادر به رشد می باشد.
محل رشد :
ملکه ادویه ها نسبت به وزش باد شدید بسیار حساس است، توصیه می شود این گیاه در مناطقی که بادهای زیاد می وزد کشت نمی شود، چون وزش باد موجب کاهش رشد و راندمان محصول می شود.
خاک :
 خاک مناسب برای رشد گیاه هل باید خاک های سنگین رسی و لوم رسی باشد. پی اچ بین 2/4 تا 8/6 بهترین نوع خاک است.
کود :
 گیاه هل برای رشد و کیفت محصول به مواد مغذی و معدنی نیاز دارد، کودهای شیمیایی و کودهای آلی در زمان رشد هل بسیار مناسب است.
نور:
محیطی که برای کاشت هل در نظر گرفته می شود باید غرق نور و از تابش مستقیم نور دور باشد.گیاه هل به نور مستقیم حساس و نوک برگ ها دچار سوختگیشده و برگ ها پژمرده و خشک می شود.البته در فضاهایی که نور کافی وجود ندارد،فاصله برگ ها از هم دور و در ابعاد کوچک و کم رنگ می باشد.
آبیاری :
تمام گیاهان برای رشد به رطوبت و آب نیاز دارند،آبیاری بیش از حد گیاه هل موجب سیاه شدن برگ ها، پوسیدگی ریشه و ساقه می شود. در مورد گیاه هل رطوبت کمی باید در خاک و اطراف برگ ها باشد.گیاه هل آب دوست است اما نباید غرق آب شود برای آبیاری بهترین روش استفاده از آب پاش ساقه ها و برگ ها را آب پاشی نمایید.

0 دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی
آخرین بازدید لحظاتی پیش
سلام دوست عزیز
شما میتوانید برای برقراری ارتباط و گرفتن راهنمایی از کارشناسان خبره ما در تلگرام به ما پیام دهید