آذر
خواص عرق دارچین

خواص عرق دارچین


زمان مطالعه : 4 دقیقه

از گذشته های دور تا به امروز خواص عرقیات گیاهی برای همگان مشخص شده است، عرقیات گیاهی به دو صورت عرقیات سنتی و عرقیات صنعتی تولید میشود و هر کدام بسته به خواص خود در درمان و حتی پیشگیری از بعضی از بیماری ها کاربرد دارد، از پرمصرف ترین عرقیات گیاهی می توان به گلاب کاشان، عرق نعنا، عرق دارچین، عرق کاسنی و ... اشاره کرد در این گفتار به معرفی خواص عرق دارچین و کاربردهای آن در مصارف گوناگون و بلاخص تولید عرقیات گیاهی برای کاهش قند خون و معجون قندخون می پردازیم.

 یکی از دسرهای خوش عطر و طعم و فوق العاده خوشمزه ایرانیان شله زرد است که امکان ندارد، همراه با دارچین نباشد، دارچین یکی از پرکاربردترین ادویه ها در بین مردم جهان مخصوصا ایرانی هاست و جزء یکی از اصلی ترین ادویه ها محسوب می شود. هیچ غذایی در ایران عطر و طعم عالی ندارد مگر اینکه کمی دارچین به آن اضافه شود. مخصوصا غذاهای نذری،دارچین در بین زنان ایرانی و آشپزان ایرانی دارای اهمیت ویژه ای است، در این مقاله قصد داریم در مورد دارچین نکات جذابی را بیان کنیم.

دارچین چیست ؟

یکی از ادویه های خوشبو و معطر که در بعضی از غذاها استفاده می شود و به عنوان گیاهی خوشبو در بین گیاه شناسان شناخته شده دارچین است. درختچه دارچین به ارتفاع 5 تا 7 متر در رده دولپه ای ها  و جداگلبرگ همیشه سبز و گل هایی منظم و به رنگ سفید مایل (که در فروردین می روید) به زرد و پوستی قهوه ای رنگ بومی سریلانکا می باشد.دارچین بیشتر درکشورهای چین و هند کاشت و به نام های لالجین، چوب شیرین، کایومانیس،ساذج هندی،دارچین عسلی، درا صینی،قرفه الدارچینی، سلیخه،دارچین سیلان و تج معروف است. دارچین دارای گونه های متفاوتی می باشد که با توجه به عطر آن معمولا اشتباه گرفته می شود، معروف ترین گونه دارچین سایگون می باشد که متعلق به 30 تا 40 قرن پیش است. با توجه به گسترش جغرافیایی دارچین سابقه نامگذاری آن در مصر و به 2 هزار سال قبل از میلاد باز می گردد، در قرون وسط از دارچین برای مصارف دارویی استفاده می شده همچنین در قسمت های از تورات از دارچین به عنوان خوشبو کننده و طعم دهنده غذا یاد شده و در نوشته های هردوت از آن به عنوان چاشنی گرانبها نوشته های موجود است.در قرن 15 و 16 میلادی دارچین از طریق بندر اسکندریه در مصر توسط بازرگانان پرتغالی به اروپا وارد شد.دارچین دارای انواع مختلفی مانند،دارچین ویتنام،سیلان یا اصل، چین و اندونزی می باشد.که هر کدام بسته به منطقه جغرافیایی دارای عطر و فواید خاصی می باشد.

کشورهای تولید کننده دارچین :

 اندونزی اولین و بزرگترین تولید کننده دارچین در جهان می باشد،بعد از اندونزی کشورهای چین، ویتنام، برمه ، هند، سریلانکا،ماداگاسکار، تیمور شرقی،گرانادا،کومورس، دومینیکن و سیشل به ترتیب تولید کنندگان دارچین در جهان می باشند.
تفاوت دارچین کاسیا و سیلان :
 دارچین هندی یا دارچین سیلان که به دارچین اصلی معروف است، از پوست داخلی درختی به نام سیناموم وروم بومی جنوب هند و سریلانکا به دست می آید.این نوع دارچین دارای رنگ قهوه ای مایل به زرد و بافتی نازک و نرم مانند کاغذ است. دارچین چینی یا کاسیا دومین نوع رایج دارچین می باشد که از پوست داخلی درخت سینا موم کاسیا در جنوب چین به دست می آید، رنگ دارچین کاسیا قوه ای مایل به قرمز تیره و دارای بافتی زبر و ضخیم می باشد.
به غیر از تفاوت در نوع درختان و رنگ دارچین کاسیا و سیلان عده ای معتقدند که دراچین کاسیا حاوی مقادیر زیادی کومارین می باشد که مصرف آن سمی و خطرناک است.دارچین کاسیا و سیلان هر دو مفید هستند و در آشپزی استفاده می شود.اما استفاده از دارچین سیلان در آشپزی رایج نیست و از دارچین کاسیا استفاده می شود و دارچین سیلان در دسرها به علت طعم مطبوع و شیرین آن کاربرد زیادی دارد. دارچین سیلان و کاسیا برای افراد دیابتی مفید و موجب کاهش قند خون شده و به عنوان مکمل در افراد دیابتی استفاده می شود.و در بین این دو نوع دارچین از لحاظ مفید بودن مصرف منظم دارچین سیلان بیشترتوصیه شده است.دارچین کاسیا حاوی کومارین است که منجر به مسمومیت در بدن می شود، مصرف کومارین در جوندگان موجب آسیب های ریوی، کلیوی و کبد شده و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.میزان مجاز مصرف دارچین کاسیا در طول روز فقط 1 قاشق چایخوری می باشد،بنا براین اگر قصد مصرف مرتب و زیاد دارچین را دارید، توصیه می کنم از دارچین سیلان استفاده نمایید.

ترکیبات دارچین چیست ؟

 در ترکیبات دارچین موادی مانند پروتئین، آب، قند، کلسیم، چربی، اسانس ،آلدئیدها،اوژنول،هایدروسینامیک، بنز آلدئید، کومینیک آلدئید، ال لینالول، یونگ کن، پینن، متیل ان آمیل کتون،سینامیل استات، فنیل پروپیل استات،تانن، مانیت، سینامومین، فنل ها، فورفورول و سافرول ها می باشد.

جهت خرید عرق دارچین با کیفیت عالی هم اکنون می توانید از لینک روبرو استفاده نمائید.       خرید عرق دارچین

 آشنایای با خواص دارچین:

 دارچین به غیر از کاربردهایی که در طعم غذاها  دارد، دارای خواص فراوانی برای سلامتی بدن می باشد، در ادامه به بررسی خواص دارچین می پردازیم، همراه ما باشید.
 حاوی آنتی اکسیدان های قوی می باشد:
 از مهمترین نقش های آنتی اکسیدان می توان به محافظت سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد اشاره کرد.دارچین از جمله ادویه هایی است که سرشار از آنتی اکسیدان های قوی مانند پلی فنل می باشد، میزان این آنتی اکسیدان حتی از سیر و پونه کوهی بیشتر و به اندازه ای قوی می باشد که به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در انواع غذا ها قابل استفاده می باشد.
 ضد التهاب :
یکی از نشانه های مبارزه بدن با عفونت ها و ترمیم بافت ها التهاب است، اما زمانی که التهاب مزمن شود، علیه بافت های ترمیمی عمل کرده و بسیار خطرناک می باشد.آنتی اکسیدان موجود در دارچین دارای خاصیت ضد التهابی می باشد و با مصرف دارچین می توان خطر ابتلاء به بیماری ها را تا حد زیادی کاهش داد.
 کاهش بیماری های قلبی :
یکی از علت های اصلی مرگ زودرس در دنیا بیماری های قلبی و سکته قلبی می باشد.طبق تحقیقات انجام شده مصرف روزانه نصف قاشق چایخوری پودر دارچین در روز برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید و موجب کاهش سطح کلسترول  تام، کلسترول بد و تر گلیسیرید شده و سطح کلسترول خوب ثابت مانده و موجب کاهش فشار خون شده و از بیماری های قلبی عروقی و سکته های قلبی جلوگیری میکند.
کاهش حساسیت بدن به انسولین و کاهش قند خون :
از مهم ترین هورمون های بدن که مسئول تنظیم و کنترل متابولیسم و انرژی بدن می باشد، هورمون انسولین است که بدن بعضی از افراد به این هورمون مقاومت نشان داده  و منجر به مشکلاتی مانند، دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک می شود.اما دارچین این ادویه خوش عطر و پرخاصیت مقاومت به انسولین را کاهش داده و موجب کاهش قند خون شده و با مداخله در آنزیم های هضم، کربوهیدارت ها را در دستگاه گوارش شکسته و میزان گلوکز را بعد از صرف غذا کاهش می دهد. ترکیبات موجود در دارچین تاثیر مشابه با انسولین دارد و دریافت گلوکز توسط سلول ها را افزایش می دهد و مصرف دارچین به صورت ناشتا قند خون را بین 10 تا 295 کاهش می دهد.میزان مجاز مصرف دارچین برای افراد دیابتی 1 الی 6 گرم حدود نصف قاشق چایخوری در روز می باشد. 
 درمان بیماری های عصبی با دارچین :
از مهمترین مشکلات بیماری های عصبی و عوارض آن می توان به تحلیل سلول های مغزی و حرکتی اشاره کرد،از جمله بیماری های تحلیل عصبی می توان پارکینسون و آلزایمر را نام برد.ولی دو ترکیب موجود در دارچین پروتئین تاو مغز را مهار و از آلزایمر جلوگیری می کند.طبق تحقیقی که از بیماران پارکینسون انجام شده ، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که دارچین از نورون های مغزی محافظت و سطح ناقل های عصبی را در حالت عادی نگه داشته و حتی عملکرد سلول های حرکتی را بهبود می بخشد.
ضد سرطان :
یکی از بیمار یهای کنترل نشده در جهان که سالانه 50 میلیون نفر را قربانی می کند، بیماری سرطان است.طبق تحقیقات زیادی که روی دارچین انجام شده ،دانشمندان به این نتیجه رسیدند که عصاره دارچین خواص ضد سرطانی دارد و موجب کاهش رشد سلول های سرطانی شده و از تشکیل رگ های خونی در تومورها جلوگیری می کند. ترکیب موجود در دارچین برای سلول های سرطانی سمی و منجر به مرگ سلول های سرطانی می شود.طبق تحقیقی که روی موش مبتلا به سرطان روده بزرگ انجام شد، نشان داد که دارچین در روده بزرگ مانند یک فعال کننده آنزیم قوی سم زدا عمل کرده و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.
درمان عفونت های قارچی و باکتریایی :
 از مهمترین ترکیبات موجود در دارچین که برای درمان انواع عفونت ها عملکرد مفیدی دارد، سینامید است. و یکی از خواص روغن دارچین میتوان به درمان عفونت های قارچی مجاری تنفسی،جلوگیری از رشد باکتری سالمونلا و لیستریا اشاره کرد. خواص ضد میکروبی دارچین در کاهش بوی بد دهان و کاهش پوسیدگی دندان موثر است.

درمان ایدز با دارچین:

یکی از ویروس های خطرناک که سلامت بشر و سیستم ایمنی بدن او را تهدید می کند، ویروس ایدز می باشد، این ویروس به آرامی سیستم ایمنی بدن را از کار انداخته و فرد مبتلا به بیماری ایدز می شود.اما طبق تحقیقات دانشمندان دارچین کاسیا برای مقابله با ویروس ایدز در بدن انسان در بین 69 گیاه برتر برای درمان این بیماری موثرتر عمل کرده و تاثیر بیشتری داشته است.
پیشگیری از عفونت و ورود ویروس ها به بدن :
 دارچین حاوی آنتی بیوتیک، آنتی ویروس،ضد قارچ و آنتی میکروب می باشد که برای بدن بسیار مفید و از بدن در برابر انواع بیماری های عفونی محافظت می کند.خواص معجزه آسای دارچین از بروز اثرات نامطلوب در سیستم گوارش، پوست و ابتلاء به سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری و خطر ابتلاء به ویروس ایدز را تا حد زیادی کاهش می دهد.
حفظ سلامت دهان و دندان :
طبق تحقیقات انجام شده دانشمندان به این نتیجه رسیدند که دارچین دارای خواص ضد میکروبی بوده و باکتری های موجود در میکروفلورای دهان را که موجب پوسیدگی می شود را از بین برده و مانند یک دهانشویه طبیعی عمل کرده و دهان را خوشبو می کند، این خواص دارچین موجب شده تا این ادویه جادویی از قدیم الایام تا به امروز به برای بهداشت دهان و دندان توصیه و به علت عطر دل انگیز آن در ساخت مواد بهداشتی و آرایشی استفاده شود. برای کاهش درد دندان در مواقع حساس می توانید 1 قاشق چایخوری عسل را با 1 قاشق چایخوری پودر دارچین ترکیب و بخشی از آن را روی قسمت دردناک گذاشته تا درد دندان کاهش پیدا کند، این کار را در روز 3 بار انجام دهید.
مبارزه با آلرژی :
به علت وجود خاصیت ضد خارش موجود در دارچین و کاهش هیستامین در بدن برای مقابله با آلرژی ،کنترل آسم و تقویت سیستم ایمنی بدن کاربرد زیادی دارد.

دارچین جایگزین خوبی برای شکر :

 دارچین حاوی شیرینی طبیعی می باشد و به افراد کمک می کند تا مصرف شکر را کاهش داده و از مزیت های مهم دارچین  نسبت به شکر می توان به کاهش وزن و اشتها اشاره کرد.دارچین هیچ نوع کالری ندارد و مصرف آن موجب کاهش قند خون همراه با کاهش وزن می باشد.
درمان عفونت :
 از مزیت های مهم و مفید دارچین می توان به جلوگیری از عفونت مخمر اشاره کرد.خواص ضد قارچی، ضد ویروسی،ضد باکتری و ضد عفونی کننده دارچین در درمان عفونت های داخلی و خارجی موثر و از ایجاد میکروب در مثانه جلوگیری می کند.
تقویت گردش خون در بدن :
یکی از ادویه هایی که در گردش خون نقش بسزایی دارد، دارچین است.این ادویه موجب افزایش گردش خون و کاهش اثرات درد در بدن شده و موجب افزایش سطح اکسیژن در سلول های بدن شده و متابولیسم بدن را افزایش داده و از حملات قلبی به طور چشمگیری جلوگیری می کند.
کاهش درد عضلات و سردرد :
به علت وجود خواص ضد التهابی موجود در دارچین، سختی و سفتی ماهیچه ها و مفاصل را از بین برده، برای ورزشکاران و افراد مبتلا به آرتریت و همچنین برای کاهش سردرد های ناشی از سرماخوردگی توصیه می شود.
جلوگیری از خونریزی :
مصرف دارچین به صورت طبیعی خونریزی بیش از حد را متوقف و موجب افزایش سرعت بهبودی و درمان زخم ها و بخیه ها می شود.
دفع حشرات :
 از عطر خوشایند دارچین بسیاری از حشرات فراری هستند و شما برای دفع حشرات موذی می توانید در قسمت های مختلف منزلتان تکه های از دارچین قرار دهید تا حشرات موذی از خانه شما فرار کنند.
 درمان سرماخوردگی و سرفه های مزمن :
در طب سنتی از دارچین برای درمان سرماخوردگی و سرفه های مزمن استفاده می شد. برای درمان سرماخوردگی و سرفه می توانید یک تکه چوب دارچین را در آب جوش انداخته و اجازه دهید 2 دقیقه بجوشد، سپس چوب را از آب جوش خارج کرده و مانند چای میل نمایید.این چای را در روز 2 بار میل نمایید و اگر سرما خوردگی شما بیش از 3 روز طول  کشید حتما به متخصص مراجعه نمایید.
هضم و مشکلات گوارش :
از دارچین نه تنها به عنوان طعم دهنده و عطر غذا استفاده می شود، بلکه در هضم و از بین بردن ناراحتی های معده ،حالت تهوع، اسهال و استفراغ تاثیر بسزایی دارد.
 حذف باکتری های ایکول  با دارچین :
 به علت وجود خواص ضد میکروبی موجود در دارچین بهترین ادویه برای مبارزه با باکتری ها می باشد، شما می توانید روغن دارچین را با پراکسیدهیدروژن ترکیب و به آب میوه اضافه کرده و میل نمایید.

کاهش دردهای قاعدگی با دارچین :

کمبود منگنز در بدن موجب تغییرات خلقی در بدن مخصوصا زنان می شود. تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه 5 میلی گرم منگنز موجب کاهش تغییرات خلقی در زنان شده و مصرف دراچین در دوران قاعدگی از دردهای قاعدگی  نوسانات خلقی جلوگیری می کند.
تقویت روحیه و جلوگیری از افسردگی :
 افرادی که مدام دچار اضطراب و نگرانی هستند و دچار افسردگی در فصل زمستان می شوند، می توانند از عطر دارچین و همچنین چای دارچین برای کاهش تحریک پذیری و اضطراب و آرامش بیشتر از استفاده نمایند.و یا پورد دارچین را در آب جوش ریخته و پوست پرتقال را به آن اضافه نمایند و اجازه دهند دارچین و پرتقال در آب بجوشد، عطر دارچین در کاهش افسردگی و اضطراب بسیار موثر است.
 افزایش حجم لب با دارچین :
بعضی از خانم ها علاقه زیادی به لب های برجسته دارند و به همین دلیل اقدام به عمل جراحی و تزریق پروتز می کنند،اما توصیه می کنم این خانم ها به جای جراحی و پروتز از دارچین استفاده کنند، کافیست یک تکه دارچین را روی لب ها گذاشته و صبر کنید تا احساس سوزش و تندی لب ها را کاهش پیدا کند، سپس لب ها را شسته و با وازلین مرطوب نمایید.به همین راحتی و بدون پروتز لب های برجسته خواهید داشت.

افزایش میل جنسی با دارچین:

 مصرف منظم و کنترل شده دارچین همراه با عسل موجب افزایش میل جنسی در خانم ها و آقایان می شود.دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه و کنترل شده آن موجب سلامت نگه داشتن بدن انسان می شود.
تقویت بینایی :
 دارچین موجب تقویت بینایی شده و نفخ را کاهش داده و رطوبت مغز را که به صورت نزله(ترشحات پشت حلق) مشاهده می شود و گاهی اوقات مزمن می شود(سینوزیت) را از بین می برد.
 تب بر :
 از دیگر خواص دارچین می توان به خاصیت تب بر بودن و تقویت بدن و مصونیت در برابر بیماری ها اشاره کرد.در صورتی که در بدن خود احساس ضعف شدید کردید و یا کمی تب حتما نوشیدن چای دارچین را فراموش نکنید.یک فنجان چای دارچین تب را به سرعت پایین آورده و علائم سرماخوردگی را کاهش می دهد.
درمان ام اس :
مصرف روزانه 1 فنجان از ترکیب آب و دارچین موجب به تعویق افتادن ابتلاء به بیماری ام اس می شود. 

رفع مشکلات پوست و مو با دارچین :

سلامت پوست:
 داشتن پوستی زیبا و درخشان و بدون هر نوع بیماری یکی از آرزوهای بشریت است، بنابراین بشر به دنبال بهترین و کم عارضه ترین راه برای درمان بیماری های پوستی می باشد. دارچین دارای خواص آنتی باکتریال و ضد میکروبی می باشد و از پوست در برابر حساسیت، جوش، سوزش، آکنه کاهش تورم،درد و قرمزی محافظت می کند، در ادامه شما و پوستتان را با چند نوع ماسک با دارچین شگفت زده می کنم، همراهم باشید.
انواع ماسک های دارچین :
 دارچین دارای خاصیت جلوگیری از پیری پوست و سفت کنندگی پوست را دارد، و در صورت ترکیب با روغن زیتون و ماست بهترین ماسک برای جلوگیری از پیری پوست و ایجاد چین و چروک می باشد.
 - ماسک عسل و دارچین و شادابی پوست :
 با استفاده از این ماسک خانگی و طبیعی درخشش و شادابی را به صورت خود هدیه دهید.آنچه برای این ماسک نیاز دارید؛
روغن نارگیل :1 قاشق غذاخوری 
سرکه سیب :1 قاشق غذاخوری 
عسل :3 قاشق غذاخوری
روغن دارچین :20 قطره 
کپسول پروبیوتیک :2 عدد
مواد را با مخلوط کن ترکیب کرده تا خمیر نرم و لطیفی درست شود، سپس این خمیر را روی پوست صورت زده و اجازه دهید15 دقیقه بماند و بعد با آب سرد شستشو دهید، این ماسک را در جای خنک برای مدت طولانی می توانید نگه دارید.این ماسک موجب درخشش پوست و دفع آکنه مفید و برای درخشش و رنگ صورتی لب می توانید از این ماسک استفاده نمایید، این ماسک موجب افزایش گردش خون در بافت لب شده و رنگ لب را به حالت طبیعی در می آورد.

- ماسک کدو تنبل و دارچین و ضد پیری :
وجود ویتامین های ث ، آ و ای دارای خاصیت ضد پیری می باشد.و کدو تنبل غنی از این ویتامین ها می باشد.برای تهیه این ماسک شما به :
کدو تنبل پخته شده :4 تکه 
عسل :1 قاشق غذتخوری 
شیر :1 قاشق غذاخوری
دارچین :2/1 قاشق غذاخوری
نیاز دارید، تما مواد را با هم ترکیب کنید تا خمیری مرطوب به دست آید، سپس روی پوست صورت زده و اجازه دهید 25 دقیقه روی پوست بماند.سپس با آب سرد بشویید، این کار را تا گرفتن نتیجه هر روز انجام دهید.
- اسکراپ قهوه و دارچین :
یکی از روش های عالی برای از بین بردن سلول های پوستی مرده و حذف مواد زائد از روی پوست اسکراپ است، و چه بهتر که این اسکراپ خانگی و طبیعی باشد،برای تهیه این اسکراپ شما به :
روغن بادام :2 قاشق غذاخوری 
دارچین:1 قاشق غذاخوری
قهوه :1 قاشق غذاخوری
شکر قهوه ای :1 قاشق غذاخوری
نیاز دارید،تمام مواد را با هم ترکیب کرده و خمیر به دست آمده را روی صورتتان بزنید و اجازه دهید 20 دقیقه روی پوست صورت بماند، در انتها با حرکات دورانی آن را روی صورت ماساژ داده و با آب گرم بشویید.
- ماسک دارچین و ماست و درمان جوش :
جوش صورت از جمله مشکلات پوستی است که بسیار ناخوشایند و ناراحت کننده می باشد.برای درمان جوش ها می توانید باز هم از دارچین استفاده نمایید، برای تهیه این ماسک شما به :
ماست :10 قاشق غذاخوری 
دارچین:3 قاشق غذاخوری
نیاز دارید، مواد را با هم ترکیب کرده و روی صورت خود زده و اجازه دهید 15 دقیقه روی پوست صورت باقی بماند و در انتها با آب سرد بشویید، برای به دست آوردن نتیجه بهتر این روش را در روز دو بار تکرار کنید.
- ماسک پودر دارچین و گلاب و درمان آکنه :
آکنه از مهمترین مشکلات پوستی است که افراد زیادی را درگیر کرده است و روش های زیادی برای درمان آن وجود دارد، از جمله روش ها درمان آکنه استفاده از ماسک دارچین می باشد برای تهیه این ماسک به :
گلاب :1 لیوان 
پودر دارچین :2 قاشق غذاخوری 
آرد نخوچی :1 قاشق غذاخوری 
نیاز دارید. تمام مواد را با هم ترکیب کنید تا خمیر مانند شود،این خمیر را روی پوست صورت زده و بعد از 15 دقیقه با آب سرد بشویید، این کار را به صورت مرتب و منظم انجام دهید تا آکنه از پوست شما خداحافظی و پوستی درخشان و شاداب داشته باشید.

 افزایش رشد مو با دارچین :

در دارچین ترکیباتی وجود دارد که موجب تحریک پیاز مو شده و رشد موها را افزایش می دهد،اگر پوست شما حساس نیست می توانید به مصرف دراچین رشد موهای خود را افزایش دهید،کافیست :
2 قاشق غذاخوری عسل+نصف فنجان روغن زیتون+10 گرم دارچین +1 عدد تخم مرغ را ترکیب و موهای خود را با آن ماساژ دهید،و اجازه دهید 1 ساعت روی موها بماند سپس با شامپو ملایم و آب ولرم بشویید.این ماسک موجب افزایش چشمگیر موها می شود.

 مصرف دارچین در زنان باردار و  نوزادان :
 دارچین دارای خواص فراوانی دارویی و طبی می باشد و مصرف آن در دوران بارداری برای افراد سوال بر انگیز است.همانطور که می دانید دوران بارداری دوران حساس و با اهمیتی است و باید مادران باردار در این دوران ایمنی جنین را تا حد ممکن رعایت کنند.دارچین گیاهی سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی برای بدن می باشد،که در درمان انواع بیماری ها و سرماخوردگی کاربرد دارد.و عده ای از افراد برای کنترل میزان کلسترول و دیابت دوران بارداری توصیه می کنند،اما پزشکان مصرف دارچین را برای زنان باردار اکیدا ممنوع کرده اند،چون موجب نقص در جنین، سقط جنین و زایمان زودرس می شود. ، در دوران باستان از دارچین برای سقط جنین و خاتمه بارداری استفاده می شده. در نتیجه خانم هایی که به این ادویه شگفت انگیز حساسیت دارند، در این دوران حتما از مصرف دارچین و روغن دارچین خودداری نمایند ، چون این مواد بسیار قوی بوده و خطرناک و مضر است.تعدادی از افراد ادعا دارند که مصرف دارچین در دوران شیردهی موجب افزایش شیر در مادران می شود، اما بیشتر پزشکان مصرف آن را در دوران بارداری و شیردهی ممنوع کرده اند.

دارچین و لاغری :

از معضلات بزرگ جوامع بشری چاقی و اضافه وزن است و افراد به دنبال انواع روش ها برای کاهش وزن و گرفتن رژیم و ورزش های سخت هستند، هرچند رژیم و ورزش های سنگین در کاهش وزن موثر است اما نیاز به مداومت و صبر دارد.در این بین بعضی از گیاهان دارویی و ادویه ها در کاهش وزن تاثیر زیادی دارند، از جمله این ادویه ها می توان به دارچین اشاره کرد، افرادی که ترکیب عسل و دارچین را مصرف کرده اند، به کاهش اشتهاء و بی میلی به مصرف کربوهیدرات ها اشاره کرده اند، اضافه کردن دارچین و عسل به رژیم غذایی بهترین روش برای کاهش وزن و کنترل اشتها است. این ترکیب حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، منگنز و فیبر می باشد و اثرات منفی چربی ها را کاهش داده و از افزایش قند خون جلوگیری و سرعت تخلیه معده را کاهش می دهد.و هر چه غذا در معده بیشتر باقی بماند،احساس گرسنگی نخواهید داشت. از دارچین می توانید به عنوان بهبود دهنده های خوراکی و شکر استفاده نمایید. دارچین موجب افزایش متابولیسم بدن و افزایش چربی سوزی شده در نهایت منجر به کاهش سریع وزن می شود.

طبع دارچین چیست ؟

دارچین در طب سنتی دارای طبع گرم و خشک می باشد، اثر دارویی این ادویه طبق نظر حکمای هندی و ایرانی تا 15 سال باقی می ماند. و افرادی که مزاجی گرم  دارند،باید در مصرف آن احتیاط و برای کاهش عوارض آن را با مصلح مصرف نمایند، مصلح دارچین کتیرا و مصطکی است.
آشنایی با فراورده های دارچین :
عرق دارچین :
برای گرفتن عرق دارچین معمولا  مقدرای از دارچین سیلان را نیم کوب کرده و به مدت 12 ساعت در آب خیسانده و بعد از تقطیر عرق دارچین به دست می آید.میزان مصرف عرق دارچین 8 گرم می باشد.از عرق دارچین برای تهیه شربت و خوش طعم کردن چای استفاده می شود، و خواص آن دقیقا شبیه به پورد دارچین می باشد.
عرق دارچین مانند خود ادویه دارچین دارای خواص فراوانی می باشد و برای لاغری، افزایش سوخت و ساز بدن،دیابت،سلامت قلب،آلزایمر، درمان سرماخوردگی،پوست، سوء هاضمه و کاهش دردهای قاعدگی کاربرد زیادی دارد.
ارزش غذایی دارچین :
 دارچین به غیر از خواص زیادی که از نظر دارویی برای بدن دارد، از نظر غذایی نیز دارای ارزش غذایی می باشد که عبارتند از؛
منگنز،آهن، کلسیم، فیبر، ویتامین کا، چربی، پروتئین،چربی، امگا 3، کربوهیدارت،فسفر،پتاسیم،زینک، مس،سدیم،نیاسین، انواع ویتامین های ب،آ، ث و ای

اشکال  دارویی دارچین :

 از ادویه دارچین به صورت های متفاوتی استفاده می شود که عبارتند از ؛
کپسول دارچین، قرص سینامون پلاس: تنظیم کننده فشار و قند خون
دهانشویه سینامول: ضد عفونی کننده دهان و دهان و خوشبو کننده دهان
قطره و قرص آفرودیت: برطرف کننده اختلالات کبدی و گوارشی
قرص گلیکول: داروی مکمل کاهش قند خون
پماد برناگل: درمان سوختگی درجه اول، آفتاب سوختگی، درمان سوختگی درجه 2 و 3 و درمان سوختگی ناشی از مواد شیمیایی
مارتین دیل: ضد نفخ و قابض ملایم

اسانس دارچین :

که در صنایع آرایشی و عطر سازی کاربرد زیادی دارد.و به علت وجود سینامید بالا در آروماتر اپی ترجیح داده می شود که از برگ آن استفاده شود.

خواص روغن دارچین :

 روغن دارچین که از برگ و پوسته آن گرفته می شود، دارای فواید بسیار بالایی می باشد.که برای سلامتی ما مفید و مهم است، در ادامه به بررسی روغن برگ و پوست دارچین و خواص آن می پردازیم، با ما همراه باشید.

روغن برگ دارچین :

 این روغن که از بخار برگ درخت دارچین استخراج می شود و عطری شیرین و ملایم و رنگی مایل به زرد دارد.

روغن پوست  دارچین :

همانطور که از نام این روغن پیداست از پوست درخت دارچین و بخار آن استخراج شده و رنگ این روغن قرمز مایل به قهوه ای می باشد.هر دوی این روغن برای سلامتی مفید و موثر و قابلیت ترکیب با روغن های میخک، پرتقال،نعناع، لیمو، گریپ فرود و نارنگی را دارد.و اما خواص این طلای طبیعت برای بدن ؛

درمان آکنه :

 برای درمان آکنه کافیست چند قطره روغن دارچین را با 3 قاشق غذاخوری عسل ترکیب و قبل از خواب روی صورت زده و صبح با آب گرم بشویید.
خوش رنگ کننده چهره :
 برای خوش رنگ شدن و درخشش پوست می توانید روغن دارچین + 1 عدد موز له شده + 2 قاشق غذاخوری ماست +1 قاشق چایخوری آب لیمو ترکیب کرده و روی پوست صورت و گردن زده و ماساژ داده و اجازه دهید 25 دقیقه روی پوست صورت باقی بماند، سپس با آب ولرم شستشو دهید،چون آبلیمو موجب خشک شدن پوست صورت می شود از مرطوب کننده استفاده نمایید.
 درمان التهاب :
 برای درمان التهاب مفاصل کافیست روغن دارچین را روی محل درد چکانده و به آرامی ماساژ دهید تا جذب شود، روزی 2 بار این عمل را تکرار کنید تا شاهد کاهش درد و التهاب مفاصل خود باشید.
 درمان قارچ و عفونت دهان :
 برای درمان عفونت و قارچ های مخاط دهان می توانید چند قطره از روغن دارچین را در دهان چکانده و غرغره کنید.روغن دارچین دارای خواص آنی باکتریال می باشد و از عفونت و عوامل بیماری زا جلوگیری و ایمنی لثه ها را بالا برده و از آفت دهان جلوگیری می کند.
خوشبو کننده محیط :
عطر و روغن دارچین را می توانید داخل اسپری یا محفظه بخور ریخته و برای خوشبو سازی محیط منزل و محل کار استفاده نمایید.
قاتل پشه ها :
 طبق تحقیقات انجام شده سینامالدئیدی موجود در دارچین کشنده لاروهای پشه ها است و موثرترین عامل در فراری دادن حشرات و پشه ها از منازل می باشد.تعدادی از شرکت های تولید کننده روغن دارچین ادعا دارند که از این روغن می توان به عنوان یک ضد باکتری و ضد قارچ طبیعی در صنعت محصولات غذایی استفاده کرد و از شاخه های دارچین برای کنترل زنبور عسل استفاده نمود.
 تصفیه خون :
 روغن دارچین موجب حذف ناخالصی ها از خون شده و از بروز جوش ها جلوگیری کرده.کلسیم و فیبر موجود در دارچین از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.
 از بین برنده عفونت ها :
خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی دارچین موجب درمان عفونت های داخلی و خارجی بدن شده و میکروب های کیسه صفرا را به خوبی از بین می برد و از خونریزی جلوگیری می کند و نقش بسزایی در سلامتی بدن دارد.

 تسهیل کننده گوارش و جلوگیری از سرطان روده بزرگ :

 در بسیار ی از نسخه های آشپزی و قدیمی استفاده از دارچین وجود دارد،چون دارچین بدن را در برابر عفونت های گوارشی،درد معده، اسهال،تهوع و ناراحتی معده محافظت کرده و گاز های اضافی معده و روده را کاهش داده و کنترل حالت اسیدی معده را در دست گرفته و سلامتی روده بزرگ را تضمین و از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.
پیشگیری از آسیب به کلیه :
 تحقیقات نشان می دهد که روغن دارچین تاثیر شگفت انگیزی بر سلامت کلیه ها دارد.دارچین حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان می باشد و با کنترل دیابت، بهبود عملکرد سیستم گوارش و دفع از آسیب به کلیه ها جلوگیری می کند.
 کاهش خلط و مخاط :
وجود خلط و مخاط در حلق و گلو در زمان سرماخوردگی و بعد از آن بسیار زجر آور است و تنفس با مشکل همراه است.اما روغن دارچین موجب کاهش خلط و مخاط می شود، کافیست در زمان گلو درد،گردن را با مقداری روغن دارچین ماساژ داده و گرم نگه دارید و یا از دمنوش دارچین و شیرگرم استفاده نمایید.
 درمان سردرد:
یکی از روغن های آرامبخش و قوی روغن دارچین است که استفاده از آن ذهن را از اغتشاش خالی و با القاء حس آرامش سردردهای ناشی از تنش را کاهش داده و مبتلایان به سینوزیت و برونشیت در زمان سردرد می توانند از روغن دارچین استفاده کرده و در صورت عدم دسترسی به روغن دارچین بخور گرفتن با عصاره دارچین و ماساژ بدن با روغن دارچین و روغن حامل ناآرامی ها را از بدن دفع و آرامش را به بدن و روح و روان هدیه می دهد. برای آرامش بیشتر می توانید چند قطره از روغن دارچن را در وان حمام ریخته و در آن استراحت کنید و به عنوان روغن ماساژ بهترین پیشنهاد روغن دارچین است.
 افزایش میل جنسی :
برای آرامش و تسلی جسم و ذهن استشمام روغن دارچین بهترین گزینه و ماساژ بدن با روغن و عصاره دارچین قبل از رابطه زناشویی موجب افزایش میل جنسی طرفین شده و تحریک پذیری آنها را بالا می برد.
درمان مشکلات و دردهای قاعدگی :
 از بدترین و سخت ترین دورانی که زنان در طول زندگی خود تجربه می کنند دوران قاعدگی و دردهای آن است.روغن دارچین حاوی خواص ضد درد و گرفتگی عضلات می باشد و با استفاده از این روغن می توان به صورت موضعی دردها و مشکلات دوران قاعدگی را کاهش داده و استفاده از این روغن شگفت انگیز از بروز سندرم قاعدگی و مشکلات دیگر سیکل ماهیانه جلوگیری می کند.
 کنترل بارداری :
 اصلا از خواندن تیتر تعجب نکنید در دنیایی که وسایل مختلفی برای کنترل بارداری وجود دارد، شنیدن نام گیاه دارچین برای کنترل بارداری تعجب آور است، اما مصرف منظم این روغن  تا حد زیادی می تواند کنترل بارداری با ضریب اطیمنان پایین تری داشته باشد.
 کنترل تولد :
دارچین در تولد طبیعی نوزاد نقش بسزایی دارد.مصرف منظم دارچین بعد از تولد نوزاد، موجب به تاخیر افتادن قاعدگی می شود.از جمله مشکلاتی که زنان بعد از زایمان با آن مواجه هستند، قاعدگی زود هنگام است و بعد از مدت کوتاهی قاعدگی شروع می شود، اما مصرف روغن دارچین به علت طبع گرم آن موجب تاخیر در قاعدگی شده و برای زنان بعد از زایمان بسیار توصیه می شود.
 افزایش شیرمادر :
 بعد از زایمان بسیاری از مادران با کاهش شیر و مشکل در تغذیه نوزاد مواجه می شوند.البته مواد زیادی برای افزایش شیر مادران وجود دارد، ولی مصرف روغن دارچین موجب القاء حس آرامش و افزایش شیر می شود.
 ادرار آور :
همانطور که گفته شد روغن دارچین از آسیب به کلیه ها جلوگیری کرده و در زمان تب و دیگر بیماری های میکروبی استفاده از روغن دارچین موجب افزایش ادرار و کاهش تب و عفونت می شود.
 درمان درد معده :
 درد معده از مهم ترین مشکلات دستگاه گوارش است که عوارض بسیاری را همراه دارد و بسیار ناخوشایند می باشد.استفاده از روغن دارچین همراه با سالاد و غذا موجب رفع مشکلات معده می شود، فقط باید غذا به اندازه کافی خنک باشد تا بتوان روغن را به آن اضافه کرد. خواص ضد باکتری،تسکین دهندگی و ضد التهابی روغن دارچین به تنهایی از پس بسیاری از مشکلات معده بر می آید.
 درمان یبوست و پیشگیری از بواسیر:
 یکی از مشکلات روده بزرگ و دستگاه گوارش بواسیر و شقاق می باشد.روغن دارچین موجب بهبود عمل گوارش و هضم مواد غذایی در روده شده و باعث بهبود حرکات دودی شکل روده و دفع شده و از یبوست و ایجاد بواسیر جلوگیری می کند.
 محافظت در برابر اشعه ها :
ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در روغن دارچین و ترکیب آن با روغن میخک موجب افزایش این خاصیت شده و تاثیر مستقیمی روی رادیکال های آزاد گذاشته و یک روغن شگفت انگیز و بهترین محافظت کننده پوست در برابر آفتاب می باشد.

 نکته مهم در خصوص ترکیب روغن دارچین با دیگر روغن ها :
روغن دارچین به خوبی با دیگر روغن ها ترکیب و سرعت درمان افزایش پیدا می کند. بعد از ترکیب روغن دارچین با دیگر روغن ها موجب افزایش رایحه وطعم آن می شود و به خوبی با روغن هایی مانند؛ گل شمعدانی،اسطوخودوس و به لیمو ترکیب می شود.
  نکات ایمنی روغن دارچین :
 برای درمان زخم های داخلی ، زخم های باز پوستی، خراشیدگی و مشکلات پوستی و حذف قارچ و باکتری از روغن خالص دارچین استفاده نکرده و حتما روغن دارچین را رقیق کرده و استفاده نمایید. دقت داشته باشید، حتما قبل از استفاده روغن دارچین را روی بازو تست کرده . در صورت عدم آلرژی از آن استفاده نمایید.و به هیچ عنوان در مناطق حساس صورت،چشم ، بینی و گوش استفاده نشود. 
مصرف روغن دارچین برای کودکان زیر 6 سال توصیه نمی شود. از استنشاق روغن دارچین به صورت یکباره اجتناب و حتما با روغن حامل استفاده شود تا عوارض و آلرژی ایجاد نشود.
خواص دارویی دارچین در طب سنتی :
 در طب سنتی مصرف دارچین برای افراد بلغمی توصیه شده ، چون به راحتی قند خون و کلسترول را کنترل و از آلزایمر و رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.خواص ضد التهابی دارچین سفتی مفاصل و ماهیچه ها را درمان و معده را پاکسازی می کند.دارچین بوی بد دهان را رفع و موجب تقویت لثه و دندان شده و هضم غذا را تسهیل و به عنوان یک آرام بخش قوی استرس و اضطراب را از بین می برد.

طرز تهیه دمنوش دارچین :

برای بهره مند شدن از خواص دارچین از روش های مختلفی استفاده می شود. اما یکی از آسان ترین روش ها تهیه دمنوش و چای دارچین می باشد.برای تهیه دمنوش دارچین کافیست ؛
1 قاشق چایخوری دارچین را به 1 فنجان آب جوش اضافه و هم زده و میل نمایید.ضمنا می توانید چوب دارچین را به مدت 15 دقیقه در همراه با آب جوش در قوری دم کرده و میل نمایید.اغلب افراد دیگر گیاهان دارویی را با دارچین ترکیب و مصرف می کنند، مانند چای سبز و زنجبیل همراه با دارچین.
 انواع دمنوش دارچین :
 شما می توانید دارچین را با انواع ترکیبات مورد علاقه خود ترکیب و میل نمایید، بدین صورت که دارچین را با سیب، لیمو، موز،زردچوبه و عسل ترکیب و میل نمایید.هرچند دستور خاصی برای تهیه دمنوش دارچین وجود ندارد، اما تعدادی از افراد علاقه دارند، دمنوش دارچین را صبح به صورت ناشتا و یا قبل از خواب به عنوان آرامبخش مصرف می کنند.

 کاربردهای درمانی چای دارچین :

از خوشمزه ترین و راحت ترین دمنوش های گرم که در کشورهای خاور میانه و آسیا طرفداران زیادی دارد، می توان به چای اشاره کرده که درست کردن آن بسیار راحت و آسان است.چای دارچین کره ای در این بین دارای خواص فراوانی است و برای کاهش وزن، کاهش کلسترول، بهبود هضم، تقویت سیستم ایمنی بدن و تنظیم قند خون تاثیر زیادی دارد.سینامالدئید موجود در دارچین تاثیر مثبتی بر بدن داشته و این ترکیب خاص با لینالول، کومارین، کاتچین و دیگر مواد یک ترکیب خوشمزه را به وجود می آورد، با نوشیدن چای دارچین تب به سرعت پایین آمده و دردهای عضلانی کاهش پیدا کرده و خواص آرامبخشی و نشاط به بدن القا می شود. می توان گفت پنی سیلین و آنتی بیوتیک موجود در دارچین موجب کاهش ضعف و علائم سرماخوردگی می باشد.پس اگر در طول روز چای مصرف می کنید، حتما یک پوست دارچین و یا چند قطره عرق دراچین را به چایتان اضافه کنید تا چای شما خوش طعم تر و خوش عطر تر شود.
طرز تهیه شربت دارچین :
 اگر می دانستید که دارچین دارای 41 خاصیت معجزه آسا برای بدن می باشد، هرگز به عنوان یک ادویه ساده به آن نگاه نمی کردید.حالا نوبت آن رسیده که از این چوب خوشرنگ و خوش عطر یک شربت گوارا درست کنید،برای تهیه شربت دارچین شما به ؛
عسل :2 قاشق غذاخوری 
دارچین :1 قاشق چایخوری 
آب گرم: 1 لیوان نیاز دارید.در ابتدا عسل را در آب گرم حل نموده و دارچین را به آن اضافه و هم بزنید ، برای خنک شدن می توانید طبق ذائقه خود چند قطعه یخ به آن اضافه و میل نمایید.
 میزان مصرف مجاز دارچین :
 طبق تحقیقات دانشمندان مصرف روزانه دارچین 2 تا گرم در روز می باشد، اما عده ای دیگر 1 تا 6 گرم را توصیه می کنند، با تمام این تفاسیر دقت داشته باشید مصرف بیش از حد دارچین موجب مسمومیت می شود.
تداخل داروها با دارچین:
 مصرف دارچین و گیاهان داروی به تنهایی عارضه ای را به دنبال ندارد، اما مصرف دارچین با داروهای شیمیایی ممکن است موجب تداخل دارویی شود و دارچین نیز از این قاعده دور نیست، تداخل دارویی دارچین عبارتند از؛
 آنتی بیوتیک :
در زمان تداخل مصرف دارچین با آنتی بیوتیک ها موجب دو برابر شدن دوز آن شده و عوارضی را به دنبال دارد.توصیه می کنم هرگز دارچین را با داروهای آنتی بیوتیک همزمان مصرف نکنید.
 رقیق کننده خون :
از مهمترین خواص دارچین می توان به خاصیت رقیق کنندگی خون اشاره کرد.به همین علت افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند، نباید دارچین را مصرف نمایند.کومارین موجود در دارچین با وارفارین تداخل داشته و منجر به آسیب کبدی می شود، افراد مبتلا به بیماری های دیابت، کبدی و مشکلات انعقاد خون حتما قبل از مصرف دارچین با پزشک خود مشورت نمایند.دارچین را همراه با داروهای ضد انعقاد خون،آسپرین،متفورمین، داروهای شیمیایی و دیابت مصرف نکنید. به علت طبع گرم دارچین مصرف آن در افراد گرم مزاج موجب گر گرفتگی،خارش گوش، خشکی پوست، خارش بدن و خارش گلو می شود. مصرف زیاد دارچین موجب التهاب و ورم پوست، سوزش معده، ترک در گوشه لب می شود.

بهترین دارچین مربوط به کدام کشور است ؟

 چین و اندونزی از جمله تولید کنندگان و صادر کنندگان دارچین درجهان هستند،البته دارچین های که در کشور ایران تولید می شود دارای کیفیت و مرغوبیت عالی می باشد.اما توصیه می کنم اگر قصد مصرف دارچین را دارید، دارچین را خریداری و خودتان آسیاب کنید تا اطمینان داشته باشید پودر دارچین حاوی ترکیبات دیگری نیست.
طرز تهیه پودر دارچین :
 برای تهیه پودر دارچین مقداری از دارچین سیلان را نیم کوب کرده و در گرم خانه با درجه حرارت 40 درجه سانتی گراد خشکانده و سپس نرم آسیاب و از الک رد کنید،سابیدن را باید آنقدر ادامه دهید تا در نخاله های باقیمانده چیزی باقی نماند.این پودر بهترین ادویه برای تقویت معده می باشد.
چگونگی مصرف قرص دارچین :
 برای بهره مند شدن از خواص دارچین به شکل های متفاوتی از آن استفاده می شود یکی از این نمونه ها مصرف دراچین به صورت قرص می باشد. برای مصرف قرص دارچین هیچ مقدار مشخصی وجود ندارد، ولی توصیه های استاندارد برای مصرف قرص دارچین بین 1 تا 4 گرم است.و نباید مصرف کومارین در هر کیلو از بدن 1/0 تجاوز کند. قرص های دارچین را باید روزانه و همراه با مواد غذایی و کربوهیدارت ها مصرف شود.مصرف قرص دارچین به خودی خود دارای عارضه ای نیست، اما مصرف متمرکز این قرص می تواند موجب واکنش هایی مانند سوزش دهان و لب،قرمزی پوست، افت قند خون، سوء هاضمه و واکنش های آلرژیک می شود. افرادی که مبتلا به اختلال و لخته خون هستند ، حتما قبل از مصرف قرص دارچین با پزشک مشورت نمایید.و شواهدی مبنی بر بی خطر بودن این قرص برای زنان باردار و شیرده وجود ندارد.و توصیه می شود که قرص دارچین را مصرف نکنند.
مضرات دارچین :
 مصرف دارچین به میزان کم و کوتاه مدت همراه با غذا و نوشیدنی مانعی ندارد، ولی زیاده روی در مصرف این ادویه به علت وجود کومالین موجب آسیب هایی در بیماران دیابتی،زنان باردار و شیرده می شود، و این افراد حتما باید قبل از مصرف دارچین با پزشک مشورت کنند،مصرف بیش از حد دارچین موجب زایمان زود رس، سقط جنین، نقص در جنین، بروز آلرژی و حساسیت،مشکلات کبدی و انعقاد خون را به همراه دارد.پ

کاشت دارچین :
 تکثیر دارچین به دو روش بذری و رویشی انجام می شود.بذرهای دارچین سه روز بعد از برداشت قابل کشت و رشد می باشند. دارچین را می توان از روش قلمه زدن تکثیر کرد.قلمه ها باید در طول ساقه سه جوانه داشته باشند و آنها را در آب قرار داده به مدت 10 ماه ،بعد از ریشه زدن قلمه ها آنها را به خاک اصلی انتقال می دهند.
 زمین مناسب کشت دارچین :
کشت قلمه ها در زمین اصلی باید در گودال هایی به ابعاد 30 سانتی متر و خاک نرم و غنی از مواد آلی باید انجام شود.خاک ایده ل برای کشت دارچین باید سبک(ماسه ای –شنی ) و از زهکشی مناسب برخوردارباشد، زمین های سفت و سنگی و صخره برای رشد دارچین مناسب نیست ،دمای مناسب برای رشد دارچین 27 درجه سانتی گراد می باشد. فاصله هر بوته باید 60 سانتی متر باشدف هرچه فاصله کمتر باشد،ساقه ها برای دریافت نور ارتفاع بیشتری می گیرند که از کیفیت پوست دارچین می کاهد.
شرایط نگهداری دارچین :
دارچین در آب و هوای گرم و مرطوب رشد و اصلا علاقه ای به آب و هوای خشک ندارد.و بارندگی سالانه 150 تا 250 سانتی متر برای دارچین مناسب است.
 جداسازی پوست دارچین :
 دو سال بعد از کشت درختچه های دارچین ، آن را از کنار زمین بریده و در سال بعد شاخه هایی که را کنار تنه اصلی رشد کرده بریده و پوست درخت را وقتی که شیرابه در آن جریان دارد ، برش داده و چند روز به آن دست نمی زنند، تا در زیر آفتاب خشک و پیچیده شود و از شاخه جدا شود.البته هنوز در ایران جداسازی و برداشت دارچین با موفقیت همراه نبوده و نیاز دارچین از طریق واردات تامین می شود.
در کشورهای تولید کننده دارچین به مدت 2 سال بعد از کاشت این درخت به حال خود رها می شود.در این مدت درخت به خوبی و منظم رشد کرده و بعد از 2 سال محصول با کیفیتی را تحویل می دهد. برای جداسازی و تبدیل به ادویه تا پوسته درخت مناسب نباشد عملیات برداشت انجام نمی شود.در زمان برداشت نیازی به قطع درخت و بریدن کل پوست درخت نیست.و فقط یک خراش روی ساقه درخت ایجاد کرده و بعد از چند روز آن را جدا می کنند، با این روش مجدد پوسته درخت شروع به روییدن کرده و قابل برداشت می باشد.درخت دارچین در بین ادویه ها تنها درختی است که نیازی به قطع و کاشت مجدد درخت نیست و در صورت کهن شدن درخت در در کنارش درختچه جدیدی کاشته می شود.جدا کردن پوست درخت دارچین با دست و با دقت کافی انجام می شود.بعد از جدا سازی لایه خارجی درخت لایه داخلی مشاهده می شود که به ادویه تبدیل می شود.
خشک کردن پوست دارچین :
 بعد از اینکه بخش داخلی دارچین از لایه بیرونی جدا شد،باید خشک شود تا به صورت ادویه آماده شود.در این مرحله چوب دارچین به صورت لوله شده در آمده و در اختیار شما قرار می گیرد.هر چند امکان دارد بعضی از چوب های دارچین دارای چند لایه باشد و بعضی دیگر فقط یک لایه نازک باشند.معمولا بعد از فرآوری چوب درخت بعد از خشک شدن تعداد لایه ها بیشتر شده و آماده فروش می شود.
 پودر دارچین :
 استفاده از چوب دارچین در بیشتر خورشت ها و غذاها ایده جالبی است، اما اگر قصد داشته باشید از پودر آن برای تهیه شیرینی استفاده کنید.راهکار چیست ؟ بله استفاده از پورد دارچین ! اما اگر دقت داشته باشید قوی ترین آسیاب های برقی بعد از چند دقیقه پودر کردن دارچین به زحمت افتاده و دستگاه داغ می شود و این حرارت موجب از دست رفتن خاصیت دارچین می شود، بیشترتولید کنندگان پودر دارچین این ادویه شگفت انگیز را در دمای زیر صفر تولید می کنند، اما شما می توانید پودر دارچین را از آسیاب های قدیمی و سنگی تهیه نمایید،که در تمام استان های ایران هنوز وجود دارد و مشغول به کار هستند.

0 دیدگاه برای این مقاله ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *